Annons

FK Besa – Nytt fotbollslag i Landskrona

Landskrona har fått ett nytt fotbollslag. Det är ett flertal albaner som beslutat sig att bilda ett lag och nu har papperna kommit från såväl det svenska som det skånska fotbollförbundet.
– Det stämmer. Föreningen bildades i somras men nu har den även godkänts från förbundet, säger en glad Sedat Topojani som kommer att spela i klubben.
– Vi var ett gäng som brukade spela fotboll och sedan blev vi fler och fler. Tillslut kände vi att vi skulle starta ett lag. VI har många duktiga spelare. En del har spelat i trean och fyran, fortsätter Sedat.

Den nybildade klubben känner att de har en stor uppgift att fylla.
– Vi vet att vårt rykte inte är det bästa men vi vill visa att de flesta av oss är vanliga skötsamma människor. Vi ser oss också som en grupp dit de yngre kan komma istället för att hänga på stan, förklarar Sadik Krasniqi och fortsätter,
– Men jag vill poängtera att vi är en klubb för alla nationaliteter. Vi skulle mer än gärna se svenskar i båda vårt lag och vår styrelse. En dröm vore att ha en svensk tränare men det är en fråga om pengar.

Annons
 

För tillfället kör det nybildade laget två träningspass i veckan på IP:s grusplan men var de kommer att träna efter nyår är oklart. Målet är att få spela i division sju till våren,
– Det hade varit roligt. Det kan även bli så att vi hamnar i en reservlagsserie men vi hoppas på sjuan, säger Topojani.

Fakta:
Besa kommer att spela i röda tröjor, svarta byxor och röda strumpor. Bortadressen kommer att se ut som BoIS-hemmadress.

Besa betyder löfte på albanska. Det är dessutom ett kvinnonamn.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser