Annons


Gubbarna/Wargos 16-åringar matchar flitigt. Nyligen fick dom en lektion av Angolas damlandslag och i helgen var man i Linköping och spelade fyra matcher på två dagar när steg 3 i pojk SM avgjordes i Kungsbergshallen i den östgötska metropolen.
Det är väl för mycket att tala om ett landskronitiskt bragdguld men prestationen killarna gjorde är fantastik, säger lagets tränare Bengt Jönsson som fick se sina adepter vinna tre av de fyra matcherna.
– Vi är lilleputt i dessa sammanhangen trots det har vi avancerat till steg 4. Nu återstår 32 lag som kommer att delas in i åtta 4-lagsgrupper. Detta är klubbens största prestation någonsin, i det närmaste jublar Jönsson.

SM steg 4 avgöras helgen den 4-5 februari, plats ännu ej bestämd.
– Vår målsättning måste vara att inte bli sist i vår grupp. Men med rätt lottning och lite tur vet man aldrig vad som kan hända, menar Jönsson.

Annons
 

I Linköping vann laget sin inledningsmatch mot Irsta med komfortabla 39-26. Efter knappt två timmars vila och påfyllning av mat var det dags att ta sig an stockholmslaget Tyrold.
Här tog bussresan ut sin rätt och vi föll med 28-20, berättar Jönsson.
På söndagsförmiddagen väntad hemmafavoriterna Linköpings Lejon.
– Killarna hamnade tidigt i underläge med hela sex bollar men till halvtidsvilan var vi ikapp och ställningen var då 11-11. Därefter hade vi tagit kommandot och slutresultatet kunde skrivas till 27-21, berättar Jönsson.

I sista matchen ställdes Landskronalaget mot Sävehof från Partille.
Efter en jämn drabbning vann G/W med 19-17.
– Samtliga killar gör en strålande turnering men måste jag framhålla någon så ger jag extra plus till vår målvakt Simon Svensson som stängde igen helt under söndagen och till Adam Hereka som sammanlagt gjorde 30 mål och troligtvis blev slutspelets skyttekung, avslutar Jönsson.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser