Annons

Stora basketframgångar för Bosna

Bosna L-a, Landskronas basketstoltheter, är inte rädda för att ta nya grepp. Ett helt nytt sådan tänker man sätta i verket i januari om allt går som det ska.
– Vi är i slutet av vårt planeringsarbete och om inget oförutsett inträffar kommer vi att arrangera basketträning i byarna runt Landskorna. Vi kommer att börja med träning en gång i veckan i Glumslöv och i Asmundtorp. Slår det väl ut kommer vi att öka dosen, säger Bosnas ordförande Admir Lukacevic till Lokaltidningen.

En av anledningarna till att man satsar på omnejden är att man vill säkra framtiden och ge killar och tjejer tillfälle att utvecklas i Landskrona. Och faktum är att det går bra för Bosna.
– Det går över förväntan. Herrlaget ligger just nu delad tvåa med en match mindre spelad än Karlskrona Marines som ligger etta. Vårt mål är att avancera till division 2, säger ordföranden och fortsätter att hylla klubbens damlag.
– Här går det om möjligt ännu bättre. Det är första säsongen för tjejerna och vi satte upp som mål att komma femma eller sexa. Nu har det dock visat sig vara gott virke i vårt unga damlag. Tjejerna ligger tvåa efter att ha slagit serieledarna LUGI med 57-55 på bortaplan, säger Lukacevic med stolthet.

Annons
 

För att återgå till de yngre generationerna så finns det inget seriespel. Istället har man en typ av “nivåträd” där man möter lag som är i samma klass som en själv.
– Även här ligger vi mycket långt framme. Vi har lag mycket högt upp i praktiskt taget alla åldersgrupper. Det är därför vi nu vill utveckla oss ytterligare i och med satsningen i Glumslöv och Asmundtorp.

Bosnas herrlag spelar i dag i division två och det primära målet är att avancera till ettan,
– Det är klart att vi siktar på det. Vi har mycket goda chanser. Så har även tjejerna som nu spelar i trean. Vi hoppas och tror att dom tar klivet upp till tvåan inför hösten 2006.

Vad är det då som gör att Bosna röner så stora framgångar?
– På herrsidan har vi ett otroligt bra kollektiv. Vi har inga direkta stjärnor men viljan och lagmoralen i laget är enorm, säger Lukacevic och förklarar tjejernas frammarsch.
– Här har vi lyft upp många yngre spelare som har visat sig vara oerhört mogna. Många är endast 14 år så det ser mycket ljust ut inför framtiden.

Nästa hemmamatch för damlaget spelas den 15 januari klockan 15.00 då man möter ÄLI B och för herrarna är det den 8 januari som gäller då KIKF Mladost kommer på besök. Samtliga matcher för herrarnas och damernas a-lag spelas i GA-hallen.

Samtliga resultat och matcher samt annan information hittar du på Bosna L-a:s hemsida. Adressen är www.bosnalabasket.se.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser