Annons

Vardagsbrotten i Landskrona minskar

Sommaren brukar vara en aktiv period för buset i Landskrona. Glädjande är att en del av brottsligheten i staden har minskat, – Man kan säga att vardagsbrottsligheten har gått ner betydligt. Med detta menar jag sådant som inbrott i lägenheter och företag samt bilrelaterade brott. På detta området är siffrorna för Landskrona mycket positiva, säger närpolischef Tom Jensen. Man har dock fortfarande problem med ungdomsgäng och otrygghet i centrum, – Vi håller på att brottas med ungdomsgäng som härjar i stans centrala delar. De rånar ofta varandra på mobiler och liknande. Dessutom är våldet i samband med kroglivet sent på nätterna på en fortsatt hög nivå, man kan skönja en liten ökning. Våldet har dessutom blivit råare, fortsätter Jensen. Vad det är som gör att vardagsbrottsligheten minskat vet inte Jensen säkert men han har sina funderingar, – Vi har kunnat konstatera att brotten bland de inom citationstecken vanliga ungdomarna minskat betydligt. De som står för den största delen av ungdomsbrotten är de vi kallar brottsaktiva, det vill säga sådana som begår brott praktiskt taget dagligen. Jensen uppger dock att arbetet med att få bukt med problemen fortsätter oförtrutet. – Polis finns alltid i kommunen och nattvandrare patrullerar gatorna på helgnätterna. Dessutom har vi ett mycket bra samarbete med ordningsvakterna på krogarna i staden, avslutar Tom Jensen.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser