Annons

Nya utbildningar till Landskrona

Landskrona är inte känt för att vara någon större studieort. Nu vill man ändra på detta genom att satsa mer på företagsinriktade gymnasie- och högskoleutbildningar. Ett projekt som är uppdelat i tre delar är sjösatt och nya utbildningar ska stå klara till nästa höst. De tre delarna är innovation, entreprenörskap och produktion och de som är involverade är bland andra Landskrona kommun, Landskrona-Kävlinge-Svalövs gymnasieförbund, Malmö Högskola och Handelshögskolan i Köpenhamn. Ett av målen med projektet är att bättra på företagsklimatet i kommunen. Därför han man beslutat att skapa en företagarskola i Landskrona i nära samarbete med Företagarna i Landskrona. En annan del är projektet Innovamus som bygger på att man ska försöka få elever att samtidigt med sina gymnasiestudier ta en fempoängskurs på handelshögskolan i Köpenhamn. Allt för att de ska vara väl förberedda inför vidare studier. Dessutom satsar man här på forskning och utveckling. Avslutningsvis arbetar man tillsammans med Malmö Högskola i ett projekt som kallas TeknikCollege vilket i korta drag går ut på att man förlägger delar av högskolans teknikutbildningar till Landskrona.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser