Annons

Oljesaneringen på Emonds-tomten drar ut på tiden

Det saneringsarbete som påbörjades i början av sommaren på rivningstomten där Emonds konfektionsfabrik tidigare låg kommer att ta längre tid än beräknat. Efter hand som arbetet pågått har man uppdagat att mängden eldningsolja i marken är större än man först uppskattade. Detta har gjort att tidplanen har spruckit. Landskronahem, som ansvarar för saneringsarbetet, har också fått revidera kostnaderna för arbetet. I initialfasen av arbetet hade man förhoppning om att kunna återanvända den olja man skulle sanera bort. Ett faktum som hade kunnat hålla nere den totala kostnaden. Nu har det emellertid visat sig att oljan är uppblandad med bensin vilket gör den oanvändbar. Enligt Landskronahems vd Göran Jingborg kommer kostnaderna att skjuta i höjden för arbetet. Kostnaden som först uppskattades till 10 miljoner kommer troligtvis att landa på mellan 12 och 15 miljoner. Arbetet som skulle vara avslutat vid septembers utgång kommer att ta ytterligare några veckor i anspråk.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser