Annons

Rådigt ingripande av krögare

Vid 18-tiden i lördags larmades räddningstjänsten till en brand vid Citadellbadet. En som slog larm var krögare Poul Lorenzon på Seglarpaviljongen. – Jag hade lagat mat till en kolonifest på Gråen och vi höll som bäst på att lasta i den sista kantinen i en båt när vi fick syn på röken. Jag har aldrig tidigare sett så svart och tjock rök. Så jag skyndade mig att först slå larm via 112 sen rusade jag med brandsprutan på ryggen mot badet. Som tur är har jag en stor brandspruta och även om jag aldrig tidigare använt en sådan så gick det bra. Det brann i en bal med frigolit samt i en pall och en intilliggande buske, berättar Lorenzon som alltså hann släcka branden strax innan brandkåren kom till platsen. – Jag tycker trots det att räddningstjänsten ska ha all heder av sin snabba utryckning. Jag var ju bara ett par hundra meter – dom hade ett par kilometer och köra och kom otroligt snabbt till platsen. Det känns tryggt, avslutar Poul Lorenzon.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser