Annons

Över torget ner på Seglarn

Det var bra drag på stan i lördags. Redan under förmiddagen drog cityhandelns långlördag och Fackens dag, folk till centrum. På torget uppträde bland andra Johan Östberg tillsammans med flickvännen Helen Rask, countrysångaren Martin Nilsson samt barnunderhållarna Algot & Vilgot. I tält placerade jämte Rådhuset stod representanter för LO-förbunden och informerade. Även om alla budskapen inte var lika anspråkslösa som grafikernas – Facket med tryck, så var det mesta glatt och trevligt med massor av ballonger i barnahänder. Johnny Cozy trubadur med Hemingway utseende. Närgången dokumentation av Neli Carlsson. Framåt kvällen lockade fackförbunden med Schytts orkester på Folkets Hus och stans krögare med korgrunda. Direkten valde att styra stegen ner till Seglarpaviljongen, nyfiken på etablissemangets Ernest Hemingway – tävling och ställets musikfest med tre band och en trubadur. – Tävlingen slog väl ut, ler krögare Poul Lorenzon som kunde kora Ragne Navare till Landskronas Hemingway look-a-like. – Två blev kvällens trubadur Johnny Cozy och på en hedrande tredjeplats kom Sten. Du vet han som jobbat på Gottfrids. En regnskur tvingade musikfesten att söka sig inomhus. Neli & the elephants, Hokus Pokus och inte minst Rude BoIS såg till att taket nästan lyfte på krogen. – Det var en underbar kväll. Detta får vi ta och göra om och då även upprepa Hemingway-tävlingen. Så till alla som vill vara med nästa år – låt skägget växa, avslutar Lorenzon.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser