Annons

Lai spelklar för BoIS

I helgen blev Valentino Lai definitivt spelklar för BoIS – Sommarens femte nyförvärv som likt Karl Courneliusson hämtades från Italien. 21-åriga Lai lämnade Malmö år 2000 för spel i Venezia. Han var (och är fortfarande) den yngste svensk någonsin, 17 år, att spela i den högsta italienska ligan. Där spelade han i två år innan ägaren av Palermo köpte Venedigklubben och samtidigt tog Lai till Sicilien. Sedan dess har han varit utlånad till Salernitana och senast till Triestina, båda klubbar i Serie B. Nu är han tillbaka i Sverige och ser fram emot att spela i allsvenskan. – Sedan jag lämnade Sverige så har allsvenskans status ökat och det ser mycket intressant ut, sade Lai redan efter sitt första träningspass med BoIS. Klart är att han kommer att kämpa för BoIS men han har även ett annat mål, – Jag var med i u21-landslaget i Frankrike förra sommaren men har sedan dess hållits utanför. Jag räknar med att mina chanser till landslagsspel ökar om jag är ordinarie i en svensk klubb. Jag vill inte vara utlånad en säsong till. Valentino är Malmöpåg. Uppväxt på Rosengård, – Jag bodde faktiskt i samma trappa som Zlatan. Jag känner honom ganska väl och vi höll en viss kontakt i Italien, säger Lai. Klart är att han ser fram emot att möta MFF, – Det ska bli otroligt kul att möta Malmö FF. Nu gäller det att kämpa på för en plats i startelvan. Sin första match i den randiga tröjan var en b-lagsmatch på bortaplan mot HIF. BoIS förlorade med 1-0 och det syntes att Valentino inte spelat match sedan i början av juni. – Det känns fortfarande de lite tungt i benen men jag känner att jag är på gång. Alla papper från förbundet är nu klara vad beträffar Lai. Han är dock inte med i kvällens match mot Halmstad. – Han ska först få en match till i b-laget, förklarar ränare Mats Jingblad innan det är dags att ta upp konkurrensen om en plats i laget. – Valle har mått bra av att träna upp sig lite då han legat lite efter med det, avslutar Jingblad. Fakta: Namn: Valentino Lai Född: 840203 Längd: 177 cm Vikt: 75 kg Tidigare klubbar: Balkan, Malmö FF, Venezia, Palermo, Salernitana och Triestina. Landskamper: 10 J och 6 U21.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser