Annons

JP på mittfältet!

Det är en \”måstematch\” när BoIS i kväll tar emot Halmstad BK. Båda lagen är i desperat behov av poäng. Elfte placerade BoIS har en poäng tillgodo på kvalplats placerade HBK. De båda lagen på nerflyttningsplats, Assyriska och Sundsvall, förlorade sina matcher igår. Vinst idag och BoIS har häng på sjätteplacerade Häcken. Det blir med största sannolikhet ett helt nykomponerat mittfält som tränare Mats Jingblad ställer på banan. Sett till träningarna i veckan så gör Karl Corneliusson debut i a-laget genom att gå in på högerkanten. På mitten spelare dansken Morten Avnskjold nu tillsammans med Jörgen Pettersson. Till vänster är det tänkt att Håkan Söderstjerna ska riva fåror. – Det ska bli en utmaning, säger Jörgen Pettersson när Landskrona Direkt konfronterar honom med positionsbytet. – Nu är det i och för sig inget nytt för mig att spela på mittfältet. Det gjorde jag redan sista året i Tyskland samt i Danmark. Det viktiga nu är att jag och Morten snackar oss samman. Jag är något mer offensiv än honom. I BoIS har vi hittills spelat med ett rakare mittfält än vad jag gjort när jag tidigare gått på mittfältet. Då har vi spelat med mig på topp i en diamant. Vi får väl se om vi kan få till något sådant när vi har bollen. Att matchen är av 6-poängskaraktär gör att Jörgen vill tona ner förväntningarna på skönspel. – Det här är en oerhört viktig match och då kvittar det hur det ser ut bara vi vinner. Landskrona Direkt tror att BoIS spelar enligt följande: I mål Jonas Sandqvist, backlinjen från vänster Johan Norell, Pontus Segerström, Johnny Lundberg och Anders Friberg, på mittfältet Håkan Söderstjerna, Morten Avnskjold, Jörgen Pettersson och Karl Corneliusson, på topp Kevin Amuneke och BoBo Bola. Ett offensivt lag som bör falla publiken på IP i smaken. På bänken återfinns fem av följande sex: Mats Svensson, Gustaf Andersson, Kingsley Amuneke, Antti Okkonen, Andreas Yngvesson, Mikael Rynell. Frågetecken finns på Andreas Yngvesson som dragits med en fot och ljumskskada.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser