Annons

I kväll debuterar Kalle

I kväll gör Karl Corneliusson debut i BoIS a-lag. Högst troligt är han med i det nykomponerade mittfält som ska försöka bryta den tre matcher långa förlustraden som BoIs har mot Halmstad BK. Säsongens sista nyförvärv som han är, eller ska vi gardera upp oss och säga det senaste, är precis som i fallet Valentino Lai, hämtat från Italien. Under pausen i matchen mellan BoIS och Elfsborg presenterade BoIS Karl Corneliusson, eller Kalle Kula som han kallas. Samma dag skrev han på ett kontrakt som sträcker sig över 2,5 år. – Det är kul att vara tillbaka i Sverige och det ska bli inspirerande att spela för BoIS, sa Kalle minuterna efter att landskronapubliken fått höra nyheten. Även från BoIS sida är man nöjd med värvningen, – Kalle är en oerhört meriterad spelare. Jag ser han framför allt som en modern försvarsspelare med offensiva kvaliteter, sa BoIS ordförande Kenneth Håkansson om Corneliusson. Kalle hade inte gjort ett enda träningspass innan han fick dra på sig den randiga tröjan. B-laget mötte HIF:s dito på Olympia och Kalle visade direkt att han kommer att bli en tillgång i truppen, – Tycker väl att det gick hyfsat med tanke på omständigheterna. Dagen efter var det dags för det första passet, – Det var en skön genomkörare. Ett par namn sitter redan men det tar nog en tid innan allt faller på plats. Men jag vill skynda långsamt. Kalle är 28 år och har ett tidigare förflutet i bland annat Örgryte och AIK innan han blev proffs i Italien, – Ja, men jag har faktiskt aldrig mött BoIS på IP. En gång var jag avstängd och den andra gången var det strejk och då gick matchen på Olympia. Jag har dock spelat på IP en gång. Det var en u21-landskamp men jag kommer inte ihåg vem vi mötte eller exakt när det var. Klart är att Kalle Kula kommer att slå sig till ro i Skåne, – Jag gifte mig i somras och min fru är från Malmö. Hon har all sin släkt och sina vänner där. Därför känns flytten hit naturlig, avslutar Corneliusson. Mats Jingblad om Karl Corneliusson: – Ett riktigt klipp! Alla vet vad Kalle går för. Han är oerhört löpstark och mycket skicklig med bollen. Han vet vad som krävs. Dessutom ser jag honom som en stark förebild till de yngre spelarna i truppen. Fakta: Namn: Karl Corneliusson Född: 761117 Längd: 172 Vikt: 71 Tidigare klubbar: Masthuggets BK, Göteborgs FF, Örgryte IS, AIK, Salernitana och Napoli. Landskamper: 11 pojk, 9 J, 20 U21 och 9 A-landskamper.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser