Annons

Flickor hjälper katastrofoffer

Stora som små bidrag hälsas med varm hand av organisationerna som hjälper de drabbade i Sydostasien. Två som bestämde sig för att hjälpa till är Emelie och Sara, båda 12 år. De båda flickorna sitter och säljer egentillverkade smycken utanför Konsum på Västra Fäladen. – Vi känner några som är drabbade och ville hjälpa till, säger Emelie. Än så länge har det inte kommit in större summor men flickorna tänker sitta och sälja under både lördagen och söndagen, – Vi började i går men fick bara in 8 kronor men idag har det lossnat lite. Än så länge har vi sålt för 32 kronor, säger Emelie och visar upp några av smyckena. Det är inte många smycken som ligger på bordet men det oroar inte flickorna, – Vi bor där borta, säger Emelie och pekar mot husen på andra sidan gatan, – Vi går bara hem och gör fler när det behövs, avslutar flickorna och ler i kapp med solen.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser