Annons

BoIS försäsong igång

Igår körde BoIS igång sin försäsongsträning och glädjande var att samtliga spelare som har kontrakt 2005 var på plats. Anders Friberg och Andre Shei Lindbaek tränade dock för sig själv, – Jag har ett inflammerat sår på hälen och därför har jag suttit i en roddmaskin, säger Friberg efter träningspasset. Shei Lindbaek sprang slingan i Karlslund, – Jag vill bygga upp lite mer grund innan jag kör för fullt. Allt för att förebygga senare skador. I övrigt såg det lovande ut och eftermiddagens pass på konstgräsplanen visade sugna spelare, – Spelarna såg riktigt pigga ut. Det kommer att bli en intressant försäsong, säger chefstränare Mats Jingblad. Dagen började i idrottshallen med bland annat styrketräning. På eftermiddagens snörades dock skorna på och det var idel glada miner, – Det är skönt att vara igång igen, säger Gabriel Ucar, – När man varit härifrån några dagar så börjar det att kännas tomt. Jonas Olsson satsar på u21-landslaget En annan som ser fram emot 2005 är Jonas Olsson, – Förra året sa jag att jag hade ett viktigt år framför mig och jag säger samma sak idag. Naturligtvis är ett av målen att vara med i så många allsvenska matcher som möjligt men jag har även andra mål. Jag kommer att satsa på att vara med i U21-landslaget så mycket som möjligt. Det faktum att Henrik Nilsson lagt skorna på hyllan och att Olsson tagit steget från försvar till mittfält har lämnat plats för BoIS enda nyförvärv så här långt, – Det känns helt ok. Det verkar vara ett bra gäng, kommenterade Pontus Segerström efter sin första dag på jobb. Det skulle dock visa sig att Segerström fick en tråkig avslutning på dagen, Pontus Segerström och kompisen Mikael Rynell är bedrövade över bilinbrottet som skedde mitt under eftermiddagens träningspass – Anders Friberg kom in i omklädningsrummet och sa att någon slagit in rutan på min bil. Jag trodde först att han skojade men det visade sig stämma. Mitt under träningspasset krossade någon min sidoruta och snodde bilstereon, säger han bedrövat och blickar ut över eländet. Nu väntar två pass nästan varje dag för BoISarna innan det är dags för första träningsmatchen mot danska Frem den 1 februari, – Vi kommer att fortsätta bygga upp grundfysiken samt trimma in försvarsspelet. Annars kommer det att se ut som vanligt, säger Mats Jingblad. Magroaffären inte avslutad En som många vill se i den randiga tröjan i år är Felix Magro. Mittfältaren var en viktig pusselbit i slutet av förra säsongen men turerna runt spelaren och var han ska spela kommande år har varit många, – Vi håller fortfarande kontakten men jag vill inte spekulera, säger BoIS klubbdirektör Lars Persson och fortsätter på ämnet gamla spelare, – Vad det gäller Audun Helgason är vi inte heller helt klara men som det ser ut idag så har varken han eller Magro något kontrakt med BoIS och därför tränar dom inte heller med klubben idag. När Landskrona Direkt frågar om ytterligare nyförvärv svarar Persson avvaktande, – Vi har en del krokar ute men jag vill inte säga mer just nu. Jag hoppas och tror dock att truppen ska vara så gott som klar när träningsmatcherna börjar i februari. Landskrona Direkt frågar Mats Jingblad om behovet av nya spelare i truppen, – Det är svårt att svara på nu. Jag kan dock tänka mig att vi behöver en eller två nya spelare. På vilka positioner dessa ska spela vill jag dock inte gå in på idag. Klart är dock att ingen spelare ur u-laget kommer att lyftas upp, – Nej, det är inte aktuellt innan säsongen startar. Sen får vi se hur det ser ut till sommaren, avslutar klubbdirektör Persson. Nya i BoIS inför 2005: Pontus Segerström, Odense Kalle Björklund (tränare) Molde Spelare som lämnar BoIS inför 2005: Linus Malmqvist, Trelleborg FF (lån) Henrik Nilsson, slutar Felix Magro, klubb ej klar Mikael Dahlgren, IFK Hässleholm Jones Kusi-Asare, Djurgården Ev Audun Helgason, klubb ej klar

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser