Annons

Rickard vann poängen åt Falcons

Trots 5-5 mot bottenlaget SödraDal var det Innebandyklubben Falcons som jublade efter slutsignalen Falcons var varnade. I förra mötet presterade SödraDal en oigenomtränglig defensiv som så när gav poäng. Då stod det 2-0 efter första perioden och ikväll ledde Lundalaget med samma siffror i paus. Då var det frukten av bra innebandy, den här gången mer tillfälligheter. Falcons vann skotten klart och brände några riktigt öppna chanser, medan SödraDal efter fina individuella prestationer satte sina. Det var alltså med gott mod som Falcons gick ut till den andra perioden. – Bara för att bli fullständigt utkontrade, konstaterar lagets tränare Magnus Svensson. SödraDal stängde igen butiken och utnyttjade misstag efter misstag från ett huvudlöst hemmalag. Man fick gång på gång numerära överlägen och frilägen när Falcons blev övermodiga i anfallsspelet. 0-3 kom tidigt genom Fredrik Jernberg och innan Falcons gjorde sitt första mål hann SödraDal med att göra 0-4. Sent i perioden gjorde dock Andreas Svensson sitt andra mål för dagen och Falcons fick kontakt. Men det dröjde bara 40 sekunder så hade Jernberg fullbordat ett hat-tric och utökat ledningen till 2-5. I sista perioden kom Peter Svensson och Niklas Dahlström (som back!) in i förstafemman. Den annars så starka enheten hade sviktat betänkligt, men nu satte man ett enormt tryck på gästerna. Efter 3.31 slog Rickard Jacobsen en lysande genomskärare till Tobias Blixt som inte gjorde något misstag. 12.37 kopierade Linus Björnfot Jacobsen med en lika genialisk assist till André Rosengren. 4-5 och Falcons var ikapp! Nu trodde nog de flesta att Falcons skulle lägga in en högre växel och ta hem alla tre poängen. Men SödraDal fortsatte spela uppoffrande och la all energi på försvarsspelet. Trots anfall efter anfall och stort övertag i skottstatistiken förmådde inte Falcons få in bollen. Med mindre än minuten kvar fick Per Eneborg lämna målet och ge plats för ännu en anfallsspelare. Falcons bombade motståndarmålet med skott. Tobias Blixt sköt ett skott i sargen bakom mål. Michael Henriksson fiskade upp returen och skickade in bollen mot mål. Där dök Rickard Jacobsen (vem annars…) upp. Kvitterat. Med två sekunder kvar!! – I en tät och underhållande match stack hemmalagets Andreas Svensson och bortalagets Viktor Friberg ut mest. Plus också till Rickard Jacobsen för sina matchavgörande insatser, berömmer tränare Svensson. Därmed är sviten om tvåsiffriga hemmasegrar den här säsongen bruten. Den nästan två år gamla förlustfria sviten på hemmaplan lever dock i högsta grad. Matchfakta: IBK Landskrona Falcons – IK SödraDal 5-5 (0-2, 2-3, 3-0) Falcons: Andreas Svensson 2, Tobias Blixt, André Rosengren, Rickard Jacobsen Utvisningar: Falcons: 1×2 min SödraDal: –

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser