Annons

Fallna träd och nerblåsta takpannor i stormens spår

Många landskronabor fick ägna söndagen åt att titta över sina hus. Lördagens storm med vindbyar på över 30 meter i sekunden orsakade en del materiell förödelse. Under söndagen hade räddningstjänsten ett tiotal utryckningar på grund av stormen. Det har mestadels rört sig om plåtar som lossnat och omkullfallna träd. Byggnadsställningen som används för ombyggnationen av Vadesjö kyrka har rasat. Christer Nilsson på räddningstjänsten hoppas att folk ska se över sina hus för att hindra att lösa delar flyger omkring och att människor kommer till skada. – Det är säkert många som har plåtar eller annat som hänger löst på sina hus, säger han. Under lördagen evakuerades en äldre kvinna från ett hus i Borstahusen på grund av att träd varit nära att falla över hennes hus. På Magasinsgatan föll en hel gavel och delar av taket på en byggnad samman. Det ledde till att många plåtar och annat bråte flög omkring i industriområdet.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser