Annons

Dramatisk hemfärd för volleybolltjejer efter seger över serieledarna

I lördags mötte Kronans volleybolltjejer serieldenade VUGI från Växjö på bortaplan och landskronalaget kunde ta en överraskande enkel seger. 64 minuter tog det för Kronan att ta hem tre raka set. Kronan försökte förgäves byta speldatum eftersom skador och sjukdomar gjort att man hade svårt att få ihop ett lag. Dessutom innebar matchen att man fick resa mitt under stormen. – Vi började matchen med mycket stabilt spel. Vi fick poäng på våra anfall – både på de svåra och de enklare överläggen, vilket jag är lite överraskad över. Vugi brukar inte vara så svag i försvaret. Vi hittade stora luckor och lyckades pricka bollarna på ett enkelt och smart sätt. Våra servrar satte mycket press på motståndarsidans försvar. Första setet tog vi enkelt med 25-18, säger lagets coach Heidi Holm. I andra set fortsatte man med samma sexa på plan vilket var ett lyckat drag och i tredje gjorde man ett centerbyte och bytte in Ulrika Wendel för att ändra anfallstaktik på mitten. Segern var förhållandevis enkel men kvällen var långt ifrån slut. Dramatiken skulle komma då laget begav sig mot Skåne. – Orkanvindar blåste, radion varnade var 10:e minut för folk att inte bege sig ut – men vad skulle vi göra – vi måste ju hem, säger Holm och fortsätter, – Lena Persson och Marie Asp fick dra det tunga lasset och krypköra över nerbrutna grenar och åka slalom mellan fallna träd. Kvällen var regnig och alldeles mörk. Strömavbrottet hade mörklagt allting runt omkring oss från Ljungby till Åstorp. Lenas bil hade ont om bensin, men alla bensinstationerna var utan ström och mindre panik började bryta ut. Tjejerna fick göra sina toalettbesök i en mörk Statoilmack med endast en ficklampa och några mobiltelefoner som belysning. Inga dörrar fick låsas – då dessa fungerade med el. Vi kunde inte handla med våra kort så att vi som handlade fick låna från våra kära lagkamrater som hade några kontanter på sig. Tjejerna kom efter många om och men fram till Landskrona och nu suger man på vinstkaramellen till nästa match som är mot Kalmar på bortaplan den 16/1.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser