Coop bygger ny storbutik i Landskrona

Som Landskrona Direkt kunde avslöja redan i onsdags står det nu klart att Coop kommer att sluta ett avtal med Landskrona kommun om att köpa mark för en stor matbutik i den nya kedjan Coop Extra. Förhoppningen är att den 3000 kvadratmeter stora butiken ska kunna invigas om drygt ett år, skriver Coop i ett pressmeddelande. – Vi ser fram emot att erbjuda Landskronaborna en modern och fräsch matbutik med riktigt bra priser. Våra nya Coop Extra-butiker har funnits i drygt ett år på andra håll i landet och vi märker att kunderna uppskattar kombinationen av de låga priserna och det breda sortimentet, säger Thomas Evertsson, chef för Coop Extra. I morse godkände kommunstyrelsens arbetsutskott avtalet med företaget och förslaget går nu vidare till kommunstyrelsen. Tack vare effektiviseringar och inköpssamarbete för hela Coop Norden kan företaget nu satsa offensivt och stärka sin roll som ensam konsumentägd utmanare på den svenska matmarknaden. Samma faktorer ger också utrymme till prissänkningar. – Låga priser, god service, ett stort ekologiskt utbud och bra färskvaror är några av de saker som vi konkurrerar med. Vi har bland annat Sveriges billigaste ekologiska matkasse, säger Thomas Evertsson. Coop Extra-butiken kommer att ligga på Västra Fäladen i norra Landskrona, ett område som nu växer snabbt. Butiken hamnar i kvarteret, med det för en matbutik passande namnet, Gurkan. Företaget, som redan äger den sydligaste av tre handelsträdgårdar i kvarteret, vill försäkra sig om mer mark i området. De två andra handelsträdgårdarna ägs idag av AB Alf Olssons Handelsträdgård, Landskrona. Ägaren som har planerat att lägga ned sin verksamhet har gått med på att sälja sina anläggningar. Enligt avtalet ska Coop köpa Gurkan 2 och 3 på över 29 000 kvadratmeter för drygt 8,5 miljoner kronor samt har rätten att inom en viss tid köpa Gurkan 1 och Borstahusen 1:1 för 4,32 miljoner kronor. Företaget ska också stå för byggandet av en ny rondell i anslutning till det nya varuhuset vid korsningen Hälsingborgsvägen och Grönsaksgatan. Butiken kommer att ha cirka 25 anställda, en total yta på cirka 3 000 kvadratmeter. På den mark som Coop köper kommer också att finnas plats för andra butiker. – Nästa steg är arbetet med detaljplanen och de mer praktiska lösningarna. Om allt går enligt tidplanen kommer vi att kunna inviga den nya butiken under första halvåret nästa år, avslutar Thomas Evertsson.

Till arkivet