Annons

Skottlossning i centrala Landskrona

Strax efter klockan 17 igår kväll fick polisen larm om att det pågick ett stort slagsmål utanför Candyworld på Stora Norregatan i centrala Landskrona. Dessutom ska någon form av skjutvapen ha avlossats. Inga personer skadades allvarligt. Det hela började med att fyra eller fem personer gick in i affären och såg sig om. Dessa gick därefter ut men kom tillbaka i ett större antal, – Det var väl 10-15 killar som stormade in i affären och började skrika ut hotelser, säger butiksägare Hossnie Zein och fortsätter. – Jag hämtade ett järnrör och lyckades därefter, med hjälp av min bror, få ut gänget från affären. De båda bröderna begav sig också ut på gatan och förföljde antagonisterna upp till pizzeria Rio femtio meter från butiken. Här hoppade dock gänget in i bilar och försvann från platsen. Affärsinnehavare Hossine Zein fick turligt nog bara lite skärsår i samband med gårdagens skottlossning och slagsmål i hans butik. Hossine Zein påstår sig aldrig ha sett någon av gärningsmännen, – Jag har aldrig sett dom tidigare. Jag kollade dock noga nu och jag uppskattar att det var killar i åldern 20-25. Även på polisen arbetar man nu med att identifiera gärningsmännen, – Vi har en hel del vittnesuppgifter som vi arbetar med men ännu är ingen skäligen misstänkt, säger Charley Nilsson, informationsansvarig på Helsingborgspolisen. Angående skottlossningen går uppgifterna isär en aning, – En av killarna hade en riktig pistol och han sköt två skott uppåt, säger affärsinnehavaren. På polisen är man dock inte helt säker, – I nuläget tyder det på att det var någon form av gaspistol som användes, säger Charley Nilsson. Trots det våldsamma som inträffade kom ingen till större skada. Butiksinnehavaren fick några skärsår efter glaskross och brodern fick ta emot något slag av ett basebollträ.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser