Annons

Nya ansikten kommer och går men Kalles består

Ett par träningar återstår innan det är dags att hålla lite julledigt i Landskrona BoIS. En del nya ansikten har passerat i revy under december, Alexander Roslov hette en ytterback en annan var Patrice Kwedi. Den senare sade sig fått kontrakt med ett lag i Portugal men syntes i stan så sent som i slutet på förra veckan. Nya på gårdagens träning var Enköpingsbacken Johan Norell, Asmuntorps nye målvakt Ignacio Sanchez och anfallstalangen från Grimsås Mohammed Kodur. Ett nytt ansikte har dock funnits med under hela månaden. Det är den nytillkomne tränaren Kalle Björklund som hjälpte Roar Hansen när Mats Jingblad varit på semester men som efter det inte kunnat slita sig, – Jag börjar egentligen inte förrän efter nyår men det känns nyttigt att kunna komma och träffa killarna redan nu. Jag ser denna månaden som en pryoperiod, säger han på sin karakteristiska småländska och skrattar. Björklund som närmast kommer från norska Larvik har skrivit på ett tvåårskontrakt ser fram emot att hjälpa Jingblad och co. – Jag känner Mats sedan tidigare. Jag var i Örgryte samtidigt som han tränade IFK Göteborg och vi spelade bland annat tennis tillsammans. Att vi skulle träna ett lag tillsammans talade vi om tidigt och när han nu kontaktade mig så kändes det ganska självklart att tacka ja, fortsätter Björklund. Tränarens fotbollsfilosofi går i all enkelhet ut på att man i anfallsspelet har ett snabbt passningsspel i djupled samt att laget försvarar sig högt upp i banan med zonspel. Men om det kommer att bli fotbollsmelodin i BoIS är inte Björklund säker på, – Man får alltid anpassa spelet efter vilken typ av spelare man har. Jag hoppas dock att allt jag hört om BoIS stämmer, det vill säga att det är ett bollskickligt och spelande lag. Det är inte första gången Björklund befinner sig på Idrottsplatsen. – Jag har många trevliga minnen från IP. Jag var ju här en hel del under min tid i Öster och vi vann allt som oftast, ler tränaren och berättar om en minnesbild, – Jag sprang på kanten närmast sittplatsläktaren när den gamle domaren Efon Ask blåste frispark mot Claes Cronqvist. Claes var, inte utan anledning, känd för sitt temperament och började gorma rejält mot Ask som genast kom springandes och förklarade för BoIS-backen att han blåst fel men var tvungen att fullfölja sitt beslut. Jag stod sidan om när dialogen utspelade sig och det var en ganska kul scen, säger Kalle och minns vidare, – Det var ett mycket bra lag BoIS hade då. Sonny Johansson, bröderna Augustsson, \”Gyxa\” Gustavsson och Cronqvist var bara några av många bra spelare. Kalle Björklund har dock inte bara bra koll på spelarna i historien. Han är inte helt obekant med de spelarna som finns i laget idag. – Mats Svensson känner jag sedan min tid i Öster. Jag var ansvarig för ungdomsverksamheten i Öster på den tiden. Under en period tog vi dit målvakten Svensson. Nu hade den gode Mats en man vid namn Ravelli framför sig varför det inte blev aktuellt med något a-lagsspel, säger Björklund och fortsätter, – Dessutom har jag under min tid i Molde tränat André Shei Lindbaek, och han vet jag vad han går för när han är helt kurant. Hur är då Björklund bekant med övriga truppen, – Jag ska erkänna att jag inte vet så mycket i dagsläget, säger han blygsamt men visar samtidigt att han inte är helt ovetandes, – Jag vet att vi har en mycket lovande linje som börjar längst bak med Jonas Sandqvist och fortsätter upp till Jonas Olsson på mittfältet via Johnny Lundberg i försvaret. På toppen är sedan Kevin Amuneke mycket spännande och han har precis som de övriga framtiden för sig. Jag känner naturligtvis också till lagets mer rutinerade spelare som Jörgen Pettersson, Hasan Cetinkaya och Matthias Eklund eftersom de varit med så länge. Dessutom vet jag ju var Johan Andersson går för. Tränaren tvekar inte på att materialet håller allsvensk klass. Nu gäller det bara att få ut allt ur truppen, – Det gäller att hålla den attityd som laget hade i avslutningen av årets allsvenska. Det gäller också att vara medveten om hur jämn serien är. Det är oftast inte många poäng som skiljer platserna 4-11. Hur träningsuppdelningen kommer att se ut diskuterar tränartrojkan som bäst. Klart är dock att Mats Jingblad kommer att vara chefstränare och den man som kommer att stå vid linjen när det är match. – Så blir det. Att vi är flera på träningarna har dock många fördelar. Vi kan då koncentrera oss mer på individen eller på separata lagdelar men exakt hur det ser ut kommer vi att diskutera den närmaste tiden, avslutar Björklund. Fakta: Namn: Kalle Björklund Född: 531202 Klubbar som tränare: Öster, Brann, Kalmar FF, Öster, Elfsborg, Molde och Larvik Klubb som spelare: Öster

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser