Annons

Fullmäktige Nej, till kartläggning av prostitution

Vänsterns förslag till en kommunal kartläggning av prostitution i Landskrona röstades ned vid gårdagens kommunfullmäktige. – Kommunen är inte den bästa instansen för en kartläggning, säger Marita Larsson (s). Enligt Refika Fetahovic (v) tas frågan om prostitution inte på allvar av kommunstyrelsen och arbets- och socialnämnden. – Sedan köp av sexuella tjänster förbjöds har det blivit allt mer inomhusprostitution. Det handlar om människohandel med unga kvinnor och pojkvänner som lånar ut sina tjejer, säger hon. Ylva Nordberg (kd) tyckte att vänsterpartiets motion var bra. – Den här typen av brottslighet smittar av sig på en allmän syn på kvinnan som är obehaglig. På regional nivå har polis och länsstyrelse påbörjat en att kartläggning av trafficking. I de olika polisområdena arbetar man kontinuerligt med att bekämpa prostitution. Marita Larsson ansåg att det inte skulle läggas pengar på att göra en parallell undersökning eftersom polismyndigheten i Skåne redan arbetar med en. – Självklart är det en viktig fråga. Men det finns ett väl etablerat samarbete mellan polis och arbets- och socialnämnden. Jag är övertygad om att det som behöver göras kommer att göras. Enligt tjänsteutlåtandet finns inte kompetensen i de kommunala förvaltningarna för att genomföra en kartläggning. Lars Ståhl (v) ansåg att kommunen kunde anlita konsulter på samma sätt som man gör i andra ärenden. Kommunfullmäktige röstade med kommunstyrelsen att motionen skulle avslås. Vänstern och Kristdemokraterna reserverade sig mot beslutet.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser