Annons

3 x Perlenberg i Helsingborg

Det blir en konkret världspremiär, en fysisk världspremiär och en favorit i repris när Dunkers Kulturhus i Helsingborg på söndag visar tre av Landskronafilmaren Csaba Bene Perlenbergs kortfilmer.

Mest aktuell är den nya kortfilmen “Eko”, som spelades in i Landskrona i slutet av september i år. I den spelar Mattias Malmgren en kvällsjoggare som finner sig i en livshotande situation då han helt plötsligt börjar höra en röst som ropar på hjälp. Men varifrån kommer rösten? Och viktigast – vem tillhör den egentligen? Visningen på Dunkers blir filmens världspremiär. Filmen är sex och en halv minut lång.

Annons
 

Vidare visas även enminutskortfilmen “3D” som spelades in i Reykjavik, Island, i slutet av oktober. Den är en del av demokrati-temat som anordnades av UNICEF och medienätverket TheoneminutesJr.org. Filmen har sedan tidigare kunnat beskådas på nätverkets hemsida, men det här är alltså första gången som den visas utanför cyberspace.

Sist men inte minst visas även “Tystnaden talar många språk”, (samproducerad med Film i Skåne), 15 min, som i förra veckan antogs som officiellt tävlande vid 2004 års version av Miami International Short Film Festival.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser