Annons

Sopsortera, annars höjs avgiften!


Kommunen vill få fler människor att sopsortera. Från och med den 1 januari 2005 höjer LSR (Landskrona Svalöv Renhållnings AB) taxorna för de som inte sorterar sina sopor och sänker taxorna för de som sorterar.

På gårdagens möte i kommunfullmäktige röstades den nya renhållningstaxan fram. De som väljer att själva kompostera organiskt avfall och enbart får hämtning av restavfall får en taxesänkning på 7,3 procent per år. De som slänger sorterat material får en sänkning på 5,3 procent. Väljer man att inte sortera sina sopor alls får höjs taxan med 6,7 procent.

Annons
 

– Vi går i en positiv riktning. Det är viktigt att vi komposterar avfall, sa Lars Ståhl (v) på gårdagens möte.

Han opponerade sig dock mot att de som väljer att slänga sorterat material bara får ett begränsat antal bioavfallspåsar.

Det kommer att behövas fler påsar än vad som angivits för att fylla bioavfallskärlen för de som bor i villor. Man blir tvungen att köpa påsar vilket blir som en smygavgift.

Församlingen ställde sig bakom Lars Ståhls förslag att ta bort begränsningen på antalet påsar. De beslutade också att kunderna ska kunna begära grindhämtning av återvinningsmaterial.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser