Annons

Ny avfallsplan ska få bukt på “soptipparna” i stan

Det ska bli ordning och reda på avfallsstationerna i Landskrona kommun. Det är syftet med den nya avfallsplan som kommunfullmäktige fattade beslut om igår. Samtidigt finns det risk för att antalet avfallsstationer minskar.

Olika materialbolag ansvarar för att samla in förpackningsavfall från hushåll i Landskrona. Återvinningsstationerna där insamlingen sker är ofta överfulla och nedskräpade. För att få bukt med problemen kommer det att ställas högre krav på materialbolgens service och skötsel av stationerna. Materialbolagen kommer också att själva få bestämma hur många avfallsstationer det skall finnas i kommunen. Detta oroar Torkild Strandberg (fp).
Det kan bli svårare för äldre människor att bli av med sina sopor. Det nya systemet får inte innebära att människor får svårt att följa det, sa han på kommunfullmäktiges sammanträde igår.

Annons
 

Kommunalråd Niklas Karlsson (s) svarade:
– Vi ska se till att det finns en tillsyn av verksamheten. Om det inte fungerar får vi fundera på att höja kvaliteten med hjälp av skattemedel.

Fakta
Med Materialbolag i singularis avses något av bolagen Svenska Kartongåtervinning AB, Svenska MetallKretsen AB, Plastkretsen AB, RWA Returwell AB eller Svensk Glasåtervinning AB.

Den nya avfallsplanen gäller från och med 1 januari är 2005.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser