Annons

Tvåsiffrigt för Falcons

Efter 10-3, 10-3, 11-1 och 10-4 kom Innebandyklubben Falcons femte raka tvåsiffriga seger mot Påarp. 11-2 slutade matchen, men det ska sägas direkt att siffrorna inte var helt rättvisande för matchbilden.
Påarp kom till Idrottshallen för att spela om poängen. Laget presterade en stark första period men fick trots detta se sig besegrade med 0-4.
Falcons spelare visade hur mycket självförtroende betyder. Niklas Dahlström och Michael Henriksson var glödheta och tillsammans med Franko Gobic i målet gav man Falcons ett lika tidigt som svårintagligt försprång, trots att Påarp skapade minst lika mycket.

Andra perioden blev en maktkamp. Efter ett snyggt 5-0 mål hopsnickrat av Benjamin Björnler och Peter Svensson kämpade Helsingborgslaget sig in i matchen och gjorde två påpassliga kontringsmål. Den positiva trenden bröts dock i slutet av perioden när man tröttnade och drog på sig en utvisning. Tjugo sekunder senare (tiden 19.20) hittade Andreas Svensson en öppen väg in i slottet och sänkte det definitivt matchavgörande 6-2.

Annons
 

Nu var matchen slut – men det var också nu den började! I tredje perioden hände allt. Niklas Dahlström fullbordade sitt hat-trick. Påarp tog time-out. Påarp gav sig den på att inte ge sig så lätt och började smälla på i närkamperna. 12.39 körde Daniel Lindgren in Falcons Michael Henriksson i sekretariatet och blev utvisad. Minuten senare gjorde Peter Svensson årets mål med ett “zorronummer” i den högre skolan. Domarna dömde bort målet. Peter Svensson gjorde ett nytt.
Ny utvisning på Påarpsspelare. Ola Sörensson smaskar till bollen på halvvolley och gör 9-2 i fem mot fyra. Tekning. Tre sekunder senare gör 17-årige Magnus Jacobsen fräckt 10-2 från halva plan. Mer tuffa närkamper. Matchen slutar med att bolltrollaren Peter Svensson halvlobbar in slutresultatet med åtta sekunder kvar.

Vi kan notera:
… att Falcons spelade på tre kedjor för första gången den här säsongen och att både Tobias Blixt (bröllopsresa) och Rickard Jacobsen (småkrasslig) saknades
… att Franko Gobic återigen räddade 89% av skotten
… att 17-årige Fredrik Glans gjorde sin A-lagsdebut från start

Matchfakta:
IBK Landskrona Falcons – Påarps GIF (4-0, 2-2, 5-0)

Falcons: Niklas Dahlström 3, Benjamin Björnler 2, Peter Svensson 2, Michael Henriksson, Andreas Svensson, Ola Sörensson, Magnus Jacobsen

Utvisningar Falcons: 2×2 min Påarp: 5×2 min

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser