Annons

Från Island till Florida för kortfilmsmakare Perlenberg

Under torsdagen meddelades vilka kortfilmer som blivit officiellt antagna och nominerade för tävlan vid Miami International Short Film Festival. Bland de antagna finns Csaba Bene Perlenbergs “Tystnaden talar många språk”. Totalt antas ett trettiotal filmer till filmfestivalen i Florida av en sammanlagd anmälningsmängd på över 200 filmer från hela världen.

Samtidigt som landskronafilmaren Perlenberg fick det glada beskedet att hans film antagits fick han också veta vilka vinnarna blev.
– ´Tystnaden´ var tyvärr inte med bland dessa. Tävlingen hölls inom lyckta dörrar, utan publik och avgjordes av en sluten jury, meddelar Perlenberg.
Regissören och manusförfattaren låter sig dock inte nedslås utan ser snarare antagandet som ett erkännande.
– Det visar att det tunga arbete som alla la ner i projektet verkligen har lönat sig. Äntligen har det fantastiska resultatet blivit erkänt på en internationell nivå.

Annons
 

“Tystnaden talar många språk”, med Sandra Danowsky i huvudrollen, tillsammans med Anders Granström, Sara Glaser, Kenneth Görtz och Csaba Bene Perlenberg i den övriga rollistan, visades senast på Landskrona Kulturnatt. För huvudredigeringen står Roger Andersson. Filmen är en samproduktion med Film i Skåne, och är producerad av Csaba Bene Perlenberg och Johan Perlenberg.

– Dessutom visar det på att inga projekt är för galna för att genomföra, samtidigt som det sporrar oss inför framtida projekt, avslutar Perlenberg.

Perlenberg har just avslutat arbetet med en kortfilmen som han kallar “Eko. Parallellt arbetar han på ett par övriga kortfilmer, vilka han hoppas kunna spela in i januari-februari 2005.
Den flitige filmskaparen var nyligen också på Island där han hann med att spela in tre kortfilmer. Filmer som förövrigt finns att beskåda på nätsidan http://www.theoneminutesJr.org

Mer information om Miami International Short Film Festival finns att få på http://www.miami.festivalinfo.info/

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser