Annons

André avgjorde i sudden

Innebandyklubben Falcons herrar gick vidare i DM efter en tuff match mot Osby.

Division 4-jumbon Osbys ända riktiga glädjeämne den här säsongen har varit DM. Ett talande exempel är matcherna mot nästjumbon Bjärred, som man slog med 8-2 i DM för att sedan någon vecka efter förlora med 4-6 mot i serien.

Annons
 

Även mot Falcons visade hemmalaget Osby att det finns kapacitet. Efter ett tidigt ledningsmål för landskronalaget av sjuttonårige Magnus Jacobsen stängde man till bakåt och började skapa ströchanser i offensiven.

1-1 kom i mitten av andra, Falcons gick ifrån igen men i mitten av tredje perioden kom en ny kvittering. Den här gången efter ett riktigt mönsteranfall där bollen gick som på ett snöre.

Med två minuter kvar av matchen kontrade Falcons effektivt och “valparna” Linus Björnfot och Fredrik Glans spelade in vad många trodde skulle bli ett segermål. Men säg den lycka som varar för evigt. 19.21 blev en Falconsback utvisad och åtta sekunder senare pricksköt Osbys Andreas Nilsson 3-3 i krysset.

Fram tills dess hade Falcons haft svårt att hitta något riktigt flyt på Osby Sporthalls bubbliga plastmatta. Visst fanns där glädjeämnen. Per Eneborg gjorde en bra insats mellan stolparna och inlånade juniorcentern Fredrik Glans var både kraftfull och offensiv.

De båda får ursäkta, men det stora glädjeämnet kom ändå 2.32 in i sudden death. André Rosengren lyckades stoppa ett utkast från Osbys utmärkte målvakt Mattias Stjernquist med låret. På halvvolley viftade han in segermålet under Stjernquist och tog därmed Falcons till kvartsfinal i DM.

Motståndare i kvartsfinalen blir vinnarna mellan Malmhaug (tidigare Limhamn) och Röke.

Matchfakta:

IBK Osby – IBK Landskrona Falcons 3-4 (0-1, 1-1, 2-1, 0-1)

Falcons: Magnus Jacobsen, Andreas Svensson, Linus Björnfot, André Rosengren

Utvisningar Falcons: 2×2 min Osby: 1×2 min

 

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser