Annons

Granen står så grön och grann på torget

Strax innan lunch igår restes årets gran på Rådhustorget upp och strax efter kom Per Andersson och Tommy Svensson från elverket för att sätta ljus.
Det är cirka 200 lampor som ska fästas i granen. När vi sedan är klara här så ska vi sätta ljus i granar vid Infarten och utanför museet, säger Tommy Svensson medan kollega Andersson beger sig upp i en korg för att fästa ljusslingor och stjärna i granens topp.

På frågan om granarna får vara i fred svarar Svensson både och,
Härom året var det någon som sågade ner den stora granen på torget men sedan dess så har vi armerat runt stammen. En del problem har vi även med de två granarna som brukar står vid ingången till museet. Där brukar någon slita ner belysningen, förmodligen med hopp om att kunna ta hem den, men så enkelt är det inte. Det är en speciell typ av belysning som man inte kan ansluta i normala uttag. Därför brukar tjuvarna slänga belysningen jämte granen när de insett sitt misstag.

Annons
 

Även i år kommer kommunens cirka 15 granar från skogarna runt Åsljunga. En skillnad är det dock i förhållande till tidigare år,

– I år har vi bara avverka odlade granar, säger Magnus Lantblom som är ansvarig utsmyckningen av kommunens parker och torg,

– Jag tror att det kan bli riktigt bra i år eftersom kvalitén på årets granar är god.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser