Annons

Lägenhetsbrand på Öster

Vid niotiden i förmiddags fick räddningstjänsten larm om en lägenhetsbrand på Tranchelsgatan i östra Landskrona. Dramatiken var stor i början då det fanns misstanke om att en pojke kunde befinna sig i lägenheten men det skulle visa sig att han var i skolan vid tillfället för eldsvådan.
– När vi kom till platsen var trappan och lägenheten helt rökfyllda. Vi hade hört från en kvinna att en nioåring eventuellt skulle finnas i lägenheten men så var inte fallet, säger brandmästare Ulf Svensson.

Hela trappan evakuerades och den första som kom ut var en kvinna från tredje våningen som fördes med rökskador till Universitetssjukhuset i Lund. När brandkåren sedan lyckats få ut röken ur trapphuset så evakuerades även en kvinna från andra våningen.
– I huset fanns även en man som var på besök hos en av grannarna och han gjorde ett bra jobb med att försöka förhindra spridning. Han försökte släcka både med vatten och att kväva elden utan att lyckas men han ska ha en eloge för sin insats.

Annons
 

Branden började med största sannolikhet i vardagsrummet men exakt vad som gjort att det började brinna vet man inte,
– Vi håller som bäst på att utreda brandorsaken. Jag vill dock poängtera att hade det funnit brandvarnare i lägenheten så hade det inte behövt bli så stora skador på lägenheten, fortsätter Ulf Svensson och avslutar,
– Jag vill också uppmärksamma folk på att hålla uppsikt över levande ljus med mera nu i vintertid. En olycka händer lättare än man någonsin kan ana.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser