Annons

Stabil och säker Lejonet seger

Det var derbytakter och hårda tag när Lejonet igår på bortais besegrade Åstorp med tennissiffrorna 6-1.
Det var vår match från första nersläpp, ansåg Torbjörn Torpling assisterande tränare i Lejonet som fick se sina killar dra på sig ordentligt med minuter i utvisningsbåset under den inledande perioden. Bortsett från utvisningarna så visade Lejonet upp ett stabilt spel men det skulle dröja ända till 19,01 innan första målet kom.
– Klart rättvist, poängterar Torpling som sen fick se sitt manskap öka till 0-2 i början på andra innan Åstorp reducerade till 1-2 i spel fyra mot fem.
Detta var dock Lejonets dag och det skulle inte dröja länge innan man utökade ledningen till 1-3.

Tredje perioden blev förryckt av en hel del utvisningar men ett stabilt boxplay gjorde att Åstorp inte fick in någon puck utan Lejonet kunde vinna perioden med 3-0 trots att skottstatistiken i tredje perioden skrevs till hela 15-4.
Matchens lirare var Mattias “Tachi” Nilsson. Landskronabacken gjorde två mål ett varav det sista blev något av spiken i kistan. 1-5 målet kom nämligen när Lejonet spelade tre mot fem och Nilsson bryter vid egen blå och skrinnar sig helt fri, lurar målvakten och sprätter upp pucken i nättaket. Nilsson agerade också extra målvakt när Lejonet något senare igen hamnade i ett nytt tre mot fem läge. Denna gång gör han en suverän räddning på mållinjen när Åstorpsspelare bara ska trycka in pucken i mål.
– Hela laget ska ha en eloge för sitt genomförande av denna match alla jobbar för varandra och visar en härlig lagmoral. Stabilt målvaktsarbete av Niklas Olsson även tvåmålsskytten Magnus Hermansson ska ha ett extra plus, berömmer Torpling.

Annons
 

Resultat:(0-1,1-2,0-3) 1-6
Målgörare:Mattias”Tachi”Nilsson 2, Magnus Hermansson 2, Robert Lind och Tobias Nilsson
Skotten: 32-38
Utvisningar: Åstorp: 5 x 2 min 1 x 10 min Lejonet:14 x 2 min 1 x 5 min

Nästa match för Lejonet är hemma å torsdag den 25/11 då Malmö Kroptonics kommer på besök
Alla är då välkomna och hjälpa oss att ta två nya poäng, hälsar Torpling avslutningsvis.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser