Annons

Meg Westergren undehöll – så in i Norden

Föreningen Norden kunde på tisdagskvällen notera både publikrekord och stor succé. 140 medlemmar hade infunnit sig på Församlingshemmet för att njuta av Meg Westergrens skådespelarkonst.
– Ingen blev besviken. Under en dryg timme underhöll den skickliga aktrisen med glimtar från Dramaten, Wasan och andra scener och från det Tidbladska/Westergrenska hemmet, meddelar Ingvar Hansson.

Mamma Inga Tidblad och pappa Håkan Westergren var ständigt på scenen, framför filmkameran eller i repetitionslokalen. För lilla Meg blev skådespelarlogerna på Dramaten ett andra hem. De som innehade logerna hette Anders de Wahl, Gösta Ekman, Lars Hansson, Tora Teje, Inga Tidblad och andra stora namn. Meg kunde på ett fantastiskt sätt porträttera dem och framförallt hennes framställning av de tre förstnämnda, mycket självmedvetna herrarna lockade till många skratt. Under berättandets gång inflikade hon dikter, små visor, schlagers och ett och annat avsnitt ur en Shakespeare-pjäs. Det hela formade sig till en mycket underhållande blandning.
– Meg har ett enormt förråd att ösa ur. Det skulle säkert ha räckt till ytterligare flera timmar, avslutar Ingvar Hansson.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser