Annons

BoIS – Rykten och träningsmatcher

Det surras rejält om BoIS i medier och på stan just nu. Nya namn kopplas till klubben och BoISare placeras i andra klubbar. Landskrona Direkt har tagit pulsen på BoIS klubbdirektör Lars Persson. Dessutom presenterar vi vårens träningsmatcher som inleds med en hemmamatch mot den danska klubben Frem den 1 februari.

Gabbe till Norge?
Ett rykte som kan bekräftas direkt är att BoIS-backen Gabriel Ucar kan vara aktuell för den norska Tippeligatvåan Vålerengen. Ucar befinner sig i skrivande stund i Norge och tränar med klubben.
– Vi har fört diskussioner med Ucar. Han tog inte plats i laget i höstas och han behöver nog hitta något nytt för att utvecklas vidare. Klubben har därför accepterat att han ser sig om efter en ny klubb, kommenterar BoIS klubbdirektör Lars Persson som också meddelar att Ucar stannar i Norge veckan ut.
Direkten har inte lyckats nå Ucar för en kommentar.

Annons
 

Kalle Björklund stärker tränarstaben?
Ett annat namn som figurerat flitigt i diverse media är tränaren Kalle Björklund.
– Vi håller på att se över tränarorganisationen. Mer vill jag inte säga idag eftersom jag inte vet vilka ekonomiska ramar vi har att ta hänsyn till nästa år. Vi har ett budgetmöte i kväll och vet mer efter det. Klart är att tränarstaben kommer att vara spikad när a-truppen träffas i början av december, fortsätter klubbdirektören.

…även tiokamparen Henrik Dagård hjälper till!
Vad Landskrona Direkt erfar ska även den före detta tiokamparen Henrik Dagård vara aktuell inom tränarorganisationen,
– Det är ett namn ni får diskutera med Mats Jingblad om, förklarar Persson.
– Han är inte aktuell i tränarstaben. Han kommer dock att hjälpa till med några tester längre fram, säger tränare Jingblad.

Vad det gäller dagens fystränare Mats Aronsson är inget klart ännu,
– Mats är fystränare men även en av de säkerhetsansvariga i samband med matcherna, och som jag sagt tidigare så ska allt vara klart till början av december. Det enda som är klart är att Urban Stoltz slutar som tränare i klubben.

Direkten fortsätter att ta upp spelarnamn för klubbdirektör Persson och får följande svar:

Matthias Eklund:
– Han befinner sig på semester i Mexiko för tillfället men vi ska träffas så fort han kommer hem. Vi ser gärna att han stannar i klubben och han har själv gjort klart att han vill spela på så hög nivå som möjligt. Eklund sade också att han är revanschsugen eftersom han, på grund av skador och måltorka, inte lyckades fullt ut i säsongen som gick.

Audun Helgason:
– Vi har haft ett par sittningar och jag kan bara säga att diskussioner pågår. Han sade att han skulle vara kvar i klubben så länge hans fru studerade i Lund, det vill säga i två år, och nu är hon färdig med studierna. Han är dock inte främmande för att fortsätta i BoIS.

Mats Svensson:
– Även här pågår diskussioner. Mer är det inte att berätta i dagsläget.

Eventuell tredjemålvakt:
– Skaffar vi en tredjemålvakt så kommer vi att se till att han kommer att lånas ut, allt för att han ska få spela. Det krävs dock att han är under 23 år. Här går vi dock inte vidare förrän vi vet vad som händer med våra två ordinarie målvakter.

Pontus Segerström:
– Vi har en lista på mittbackar som vi är intresserade av och Segerström är en av dessa. Vi har träffat honom men i dagsläget är inget klart. Vi vet att även Helsingborgs IF är intresserade av Pontus vilket gör att förhandlingsläget blir kärvare.

En annan spelare som ett flertal klubbar är intresserade av är
Felix Magro:
– Här hyser vi inget större hopp. Vi står jättelångt ifrån varandra. Vi har ingen chans att konkurrera ekonomiskt med de andra klubbarna.

Det kom även Direkten till handa att Djurgårdsförsvararen Markus Karlsson skulle vara aktuell för BoIS,
– Det stämmer inte. Han är en intressant spelare men är inte aktuell för oss, avslutar klubbdirektör Persson.

Träningsmatcher:
Nu har BoIS ett preliminärt försäsongsprogram klart för sig. Man ska åka på ett läger till Cypern eller södra Spanien i mars och därför är det osäkert hur det ser ut.
– Jag vill poängtera att det är preliminära datum om någon nu skulle ta fram sin almanacka, säger BoIS tränare Mats Jingblad innan han lämnar följande spelschema:

1/2 BoIS – Frem
9/2 BoIS B – Helsingborg Södra
12/2 BoIS – Köge
19/2 BoIS – Herfölge (A+B)
26/2 Nordsjälland – BoIS
5/3 BoIS – ? (motståndare ej klar) + BoIS B – Bunkeflo
12/3 BoIS – Trelleborgs FF (matchen kan flyttas eller strykas på grund av läger)
19/3 BoIS – GAIS (matchen kan flyttas eller strykas på grund av läger)
24/3 BoIS – Elfsborg
2/4 BoIS – AIK

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser