Annons

Strandberg (fp) – åtgärder mot svarttaxi räcker inte

Igår skrev vi om att riksdagsman Anders Karlsson (s) från Landskrona gärna ser att man tar hårdare tag i kampen mot svarttaxi. En som inte anser att förslagen räcker till är Landskronas andra riksdagsman, Torkild Strandberg (fp),
– Den utredning som i dagarna presenterats om förslag för att komma åt svarttaxiverksamheten är ett steg i rätt riktning. Men förslagen räcker inte, säger Strandberg och fortsätter,
– Vad jag saknar är att förslaget hade kombinerats med strängare och mera kännbara straff. Om man inte skärper straffen, riskerar lagändringen att inte få någon större effekt. Förslaget borde innehålla förslag om strängare böter, risk för att få bilen beslagtagen och körkortet indraget vid upprepade brott mot Yrkestrafiklagen. Detta har man gjort i Norge, men så långt vågar man tydligen inte gå i Sverige.

Läs gårdagens artikel >>

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser