Annons

Jordskredsseger i derbyt

Innebandyklubben Falcons slog Hofterup med 11-1 på hemmaplan.
Inför matchen undrade många hur Falcons skulle klara sig utan poängkungen Tobias Blixt. Svaret blev att det gick bättre än väntat – och att vi har en ny poängkung. Landskronasonen Rickard Jacobsen gjorde ett mål och två assist och gick därmed om Blixt med en poäng i den sammanlagda poängprotokollet.

Hofterup var inställda på att sälja poängen dyrt och lade sig direkt på försvar. Det hade kanske blivit en jämnare match om inte Benjamin Björnler redan efter 6.33 lyckats dyrka upp Hofterups box med en genialisk tjugometerspassning, som Andreas Svensson snyggt styrde in på halvvolley.

Annons
 

När Martin Möller två minuter senare med en ny konstpassning friställde Niklas Dahlström i en kontring var det hela över. Dahlström var säkerheten själv när han med en skottfint tvingade en annars utmärkt Michael Ullvin i bortamålet att gå åt fel håll och sedan rullade in bollen i öppen kasse.

Efter 2-0 började Hofterup spela tveksamt i försvaret. Falcons fick många bra chanser och vann lite för enkelt tillbaka bollarna efter avslut. Om inte Ullvin storspelat hade det kunnat rinna iväg rejält redan här. Skottstatistiken 16-1 visar på ett förödande övertag i målchanser, men det blev bara ett mål till, signerat Andreas Svensson i numerärt överläge.

Utdelningen kom i andra (4-1) och tredje perioden (4-0). Hofterup kom aldrig in i matchen igen efter 2-0 och till slut orkade inte ens Ullvin hålla fokus uppe.

Vi noterar:
… att Falcons gjorde två mål på tre försök i powerplay (och dessutom två mål på fyra boxplay!)

… att Franko Gobics storform verkar vara kronisk. 89% i räddningsprocent är enormt bra, särskilt när det bara kommer i snitt tre skott per period.

… att Michael Henriksson gjorde hela fyra mål, alla i slottet och de flesta på volley.

… att Tobias Blixt ersättare Niklas Dahlström gjorde fyra poäng. Nu får Blixt svårt att ta tillbaka sin plats eftersom han bara snittar 3,7 poäng per match.

Matchfakta:

IBK Landskrona Falcons – Hofterup IBF 11-1 (3-0, 4-1, 4-0)

Falcons: Michael Henriksson 4, Andreas Svensson 2, Niklas Dahlström 2, Rickard Jacobsen, Peter Svensson, Magnus Svensson

Utvisningar Falcons: 4×2 min Hofterup: 2×2 min samt ett matchstraff.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser