Annons

Öppet hus på gymnasieskolor – allt för att locka elever

Konkurrensen om eleverna är stor och för gymnasieskolorna gäller det att visa upp sig från den bästa sidan i kampen om eleverna. Gymnasieförbundet för Landskrona, Svalöv och Kävlinge gör detta genom att hålla öppet hus, men också genom att bjuda in niorna på studiebesök med start nästa vecka.
– För våra elever är det kul att göra något extra och visa upp vilka
möjligheter de olika skolorna har att erbjuda,
berättade en entusiastisk Gullbritt Holm, gymnasiechef sedan i somras när gymnasieskolan bjöd in till öppet hus.

Gymnasieförbundet består sedan den 1 juli 2003 av sex olika gymnasieskolor, Allvar Gullstrandgymnasiet, Elise Malmrosgymnasiet, Enoch Thulingymnasiet, Justus Tranchellgymnasiet, Selma Lagerlöfgymnasiet och Svalöfs gymnasium.
– De olika skolorna har olika inriktning och vi tyckte det var lämpligt att
dela upp dem i olika enheter,
förklarar Gullbritt Holm medan eleverna i årskurs tre på det samhällsvetenskapliga programmet bjöd besökarna på en kulinarisk resa genom världen.

Annons
 

Amela Orascanin visade tillsammans med klasskompisarna upp smakprov från Bosnien och hon rekommenderade gärna det samhällsvetenskapliga programmet.
– Det är intressant och själv hoppas jag kunna läsa vidare till socionom.

Michel Lompar och Christoffer Nordenberg slog ett slag för det naturvetenskapliga programmet medan de testa naturens fotosyntes.
– Linjen ger en stor bredd och man kan söka till de flesta linjerna på universitetet, var båda överens om och dessutom visste de inte riktigt vad de skulle fortsätta läsa efter gymnasietiden.
– Nej, jag funderar på en del olika alternativ. Det är inte så brått att
bestämma,
menade Christoffer och jobbade vidare med sin mikropipett.

Gymnasieskolorna har samtliga genomgått en rejäl ansiktslyftning och står väl rustade för att ta emot nästa års elever.
– Men de kommer inte av sig själva, det krävs en hel del reklam och PR för att visa varför vi är det bästa alternativet, avslutade Gullbritt Holm innan det var dags att dra vidare på resan genom utbildningens värld.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser