Annons

Nu börjar Silly Season!

I fredags meddelade Landskrona BoIS att lagkaptenen Henrik Nilsson lägger av med fotboll på grund av den knäskada som plågat honom under hela säsongen.
Redan samma dag befann danska Odenses svenske mittback Pontus Segerström i Landskrona.
– Pontus var i stan för att hälsa på Micke Rynell, säger klubbdirektör Lars Persson men medger samtidigt att klubben följt Segerströms utveckling under ett par år.
– Eftersom han var i stan tog vi chansen och träffade honom, säger Persson som dock inte vill prata om hur stort intresse klubben har i den tidigare Brommapojkarna spelaren.
Vi har två positioner som vi har extra hög prioritet på när det gäller nyförvärv. En är Felix Magros mittfältsposition och den andra är en ny mittback. Vi har en del intressanta namn som vi just nu diskuterar, säger Persson lagom hemlighetsfullt.

Att Pontus Segerström är ett av dessa råder det ingen större tvekan om. 23-åringen som i somras gick till den danska toppklubben Odense från moderklubben Brommapojkarna har gjort succé i Danmark. Enligt Fyens Stiftstidende vill nu OB:s klubbdirektör Kim Brink förlänga avtalet med svensken som endast skrivit ett halvårskontrakt med den danska ligatrean. Segerström har spelat sex matcher i rad för OB och spelade så sent som igår när man besegrade FC Nordsjælland med hela 7-2. Segerström tvingades utgå i halvtid efter att ha tvingats sy tre stygn i benet. Svensken hoppas dock vara spelklar till lagets Royal League match mot Malmö FF på torsdag.

Annons
 

När det gäller succémannen och räddaren i nöden Felix Magro hyser klubbdirektören bara små förhoppningar om att man ror i land en förlängning av kontraktet.
– Jag är inte alldeles säker på att vi riggar det, menar Persson som dock sett till att Magro har fått ett kontraktsförslag med sig när laget nu går på semester. Innan laget återsamlas den första december ska det dock vara klart om Mats Svensson, Audun Helgason och Matthias Eklund finns kvar i föreningen även under kommande säsong. De tre spelarnas kontrakt löper ut nu men samtal pågår som bäst om förlängning.

Förra helgen avslutades såväl den svenska som den norska ligan och en som synts i Landskrona vid ett par tillfälle den gångna veckan är Håkan Söderstjerna. Håkans klubb Fredrikstad var länge indragna i den norska bottenstriden men klarade liksom BoIS av att förnya kontraktet.
Att bollvirtuosen från Teckomatorp inte infriat alla högt ställda krav som norrmännen haft på honom kan man tolka i tränare Knut Torbjørn Eggens kommentarer på lagets hemsida.
Håkan har dragits med skador men har emellanåt varit nyttig. Han har dock inte varit så stabil som vi har haft förhoppningar om.
Huruvida detta får några konsekvenser för Håkans framtid i den norska klubben får de närmsta veckorna utvisa enligt tränaren.
Håkan själv tror på fortsatt spel i Norge.
Klubben ville inte släppa mig till BoIS i somras och jag har inte fått några andra signaler heller. Jag har ett år kvar på mitt kontrakt, sa Håkan Söderstjerna till Landskrona Direkt förra veckan.

Lars Persson medger att han fortsatt håller kontakt med både Söderstjerna och Daniel Nannskog.
– Båda spelarna är bundna av kontrakt ytterliggare ett år. Samtidigt kan det inte skada att vi håller kontakten med varandra. Förhoppningsvis kan det ha betydelse den dagen någon av spelarna vänder hem, avslutar Persson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser