Annons

Tung förlust för Lejonet

Landskronas hockeylag Lejonet åkte på en tung förlust då man förlorade med 8-6 i bortamötet mot Karlskrona i går kväll.
Efter en jämn första period som slutade 2-2 så blev den andra bättre från Lejonets sida.
– I dessa två perioder fungerade styrspelet mycket bra och vi hade kontroll på Karlskrona. Vi ledde med 4-3 efter andra perioden och det var inte orättvist, säger lejonets assisterande tränare Torbjörn Torpling.

I tredje perioden fortsatte Lejonet att spela bra men trots detta tappade Landskronalaget ledningen. Anledningen var, enligt Torpling, att domaren inte höll någon högre klass,
– I tredje började de hända saker en viss pajas som kallade sig domare tog tag i matchen och avgjorde med att visa ut ibland en och ibland två Landskronaspelare så fort vi gjort mål. Det verkade som att han hade bestämt sig för att Karlskrona skulle vinna denna match: Hur han kunde hitta hela sju utvisningar på oss i sista perioden är helt otroligt. Karlskrona som hade ett mycket bra power play kunde därmed avgöra matchen, säger Torpling och berättar vidare,
– Vi tog ledningen en gång samt kvitterade två gånger i tredje perioden men vad hjälpte det. I ett sista försök till kvittering tog vi ut målvakten men dom satte sista pucken i tom bur.

Annons
 

Trots förlusten är Torbjörn Torpling nöjd med vad lagets prestation,
– Vi gör en klart godkänd match och visar en härlig moral som inte faller igenom när det går så emot oss som det gjorde i denna match. Nu är det nya tag på söndag hemma mot Lund klockan 17.00.

Resultat:(2-2,1-2,5-2) 8-6
Målgörare: Robert Lind 2, Mickael Dettker, Fredrik Wannergren, Michael Iversen och Magnus Hermansson.
Skott:39-21
Utvisingingar: Karlskrona 7 x 2 min Lejonet 15 x 2 minuter

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser