Annons

Lejonet tog årets första seger

Efter en förlust, en oavgjord kom så årets första seger för Lejonet när man igår mötte Sölvesborg på hemmais. Slutresultatet kunde skrivas till 7-5. Lejonet började bra och ledde helt rättvist med 3-1 efter första perioden.
-Så långt hade vi kontroll över matchen, konstaterar assisterande tränare Torbjörn Torpling som dock skulle få se sitt lag vika ner sig i den andra perioden.
Laget var då överhuvudtaget inte med i matchen, det som presterats i första perioden var som bortblåst. Sölvesborg kunde snabbt reducera och kvittera. Matchuret stod då på 2,25.
Lejonet tog åter ledningen men kvitteringen kom blixtsnabbt och 3,53 in i perioden stod det 4-4.
– Vi skulle avgjort de hela när vi fick spela powerplay under fem minuter i mitten på perioden men innan perioden var slut ledde Sölvesborg med 5-4. Vi vinner skotten med hela 18-6 men förlorar perioden med 1-4. Det är inte bra, poängterar Torpling
Lejonet gjorde en del ändringar inför tredje perioden och dessa skulle visa sig ge resultat.
– Alla tog sig samman och gjorde en helt suverän period. Vi var totalt överlägsna i tredje perioden och de klar bättre laget sett under hela matchen. Vi vinner skotten med hela 51-14. Killarna visar en härlig moral i tredje perioden. Alla gör en klart godkänd match. Härligt att Mattias Hermansson var tillbaka efter sin knäskada, avslutar Torpling som på torsdag tar sitt lag till Karlskrona innan det på söndag väntar derby mot Lund i Karlslundshallen.

Resultat:(3-1,1-4,3-0)7-5
Målgörare:Dick Sjunnesson 2, Michael Dettker, Niklas Nilsson, Arvid Ljungberg,Tobias Nilsson och Michael Iversen
Skott: 51-14
Utvisningar: Lejonet 7 x 2 min Sölvesborg 2 x 2min 1×5 min 1x 10 min

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser