Annons

BoIS föll mot Örebro i årets sista allsvenska match

En hägrande sjundeplats fanns inom räckhåll för Landskrona BoIS om det blivit vinst i lördagens match mot Örebro. Nu blev det inte så, utan ÖSK kunde vinna med 2-0 hemma på konstgräset på Eyravallen och därmed också knipa den där åtråvärda platsen på övre halvan av tabellen.

BoIS slutar återigen på en elfteplats, en placering laget prenumererat på sedan återkomsten till allsvenskan (2002).
– Vi var inte med under första halvlek. Vi var passiva och hade inget spring i benen, fastslog BoIS tränare Mats Jingblad som fick se ÖSK-backen Mikael Danielson prickskjuta in en frispark efter en knapp kvart. Jonas Sandqvist beordrade fram en ordentlig mur så Danielson valde att tryckta in bollen i samma hörna som målvakten skulle täcka.
– Det är klart att det är mycket folk framför Jonas och möjligtvis är han skymd men skottet ser inte otagbart ut. Det är sånt som händer, konstaterar Jingblad.

Annons
 

Örebroarna fortsatte att ha ett bra grepp om matchen och i den 25 matchminuten var det nära att Fredrik Nordbacks volleyskott hade resulterat. Jonas Sandqvist som kommit ur position lyckades dock tippa till hörna.
– Vi var naturligtvis inte nöjda när vi gick till pausvila men i andra blev det betydligt bättre fart på killarna. Jag tycker vi har tre, fyra , rent av fem riktigt bra läge där vi borde fått betalt för något, menar Jingblad.

Visst skulle BoIS kvitterat i andra halvlek.
Redan efter ett par minuter är Jones Kusi-Asare ytterst nära att roffa åt sig en nick från ÖSK-keepern Alvbåge som befinner sig utanför straffområdet när han får felträff och bollen går mot eget mål. Tyvärr för Jones så hinner Magnus Samuelsson först på bollen och kan rensa undan på mållinjen.
– Sen hade Johan Andersson två fina avslut men frågan är om Henke Nilssons friläge inte var det bästa, funderar Jingblad som dock skulle få se ytterligare ett mål.

I matchens absolut sista spark lyckas Joel Riddez via Audun Helgasons ben göra 2-0.
– Oavgjort hade väl speglat matchbilden bättre sen hade det inte varit dumt med den där poängen som inneburit att vi klättrat förbi Helsingborg i tabellen, menar Jingblad och tillägger lite dubbeltydigt,
– Det målet får vi ha nästa år istället.

Frågan är dock om inte supportrarna i Black & White svarade för lördagens stora prestation.
Inte mindre än tre busslaster landskronabor fanns på plats på Eyravallen för att heja fram BoIS.
– Jag uppskattar att vi var runt 200 personer allt som allt, säger Björn Lundgren som inte missat en match vare sig på IP eller bortaplan sedan den allsvenska återkomsten.

Att laget var värda alla hyllningar efter matchen var det ingen tvekan om, inte om man frågar Björn.
– Sett till förutsättningarna tidigt på säsongen så är man missnöjd. Det är klart att man hade jätteförhoppningar då. Det har man väl inför varje säsong. Men jag minns fortfarande hur jag kände mig när Sundsvall gjorde 2-0 och sett till det måste man vara nöjd idag, säger megasupportern efter det att laget lämnat arenan i buss.
– Får vi bara behålla Kevin (Amuneke) och Felix (Magro) så har vi helt andra förutsättningar nästa år. Då tror jag absolut på en plats på övre halvan, avslutar Björn och hoppar på supporterbussen.
Nu hoppas vi slutligen att banderollen med den italienska texten Felix! Rimani con noi. (Felix! Stanna hos oss) har avsedd verkan.

Nästa år firar BoIS 90-års jubileum och frågan är väl om inte det tröjnumret (90) bör ges till supportrarna.

Avslutningsvis, ett stort grattis till Malmö FF, ni må vara bäst i Sverige men ni vet vem som är bäst i Skåne!

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser