Annons

Uppsving för Vänliga Landskrona

Anneli Heiskanen är sedan några månader tillbaka ordförande i Vänliga
Landskrona och hon brinner för sitt uppdrag.
– Absolut, det har hänt jättemycket på kort tid och vi har viktiga uppgifter framför oss, förklarar hon och redan idag träffar hon kommunledningen för att diskutera nästa års Karneval.
– Karnevalen skall vi bara ha tillbaka och vi vill att Vänliga Landskrona
ansvarar för arrangemanget. Vi har lagt fram ett förslag som vi nu skall diskutera med kommunledningen.

Även om Anneli Heiskanen, ägare till klädbutiken Marc, har varit aktiv i
såväl Cityföreningen som Vänliga Landskrona i massor av år så tycker hon fortfarande att arbetsuppgifterna är stimulerande. Och att ensam driva en butik i 16 år har inte alltid varit någon enkel uppgift.
– Nej, det har varit tufft, men under senare år har marknaden stabiliserats och jag är nöjd, poängterar hon leende samtidigt som representanter för varumärket Grant besöker butiken.
– För att få de viktiga märkesvarorna måste butiken var välskött och det är också min ambition, menar hon och ser gärna att stadens centrala delar är lika välskötta.
För egen del vill jag gärna ha bort alla cykelställen utmed Järnvägsgatan, det är så fullt. Vidare är det viktigt att centrum är städat och fint, då trivs också invånarna.
Just nu är framtiden för Vänliga Landskrona osäker och det hänger samman med en pågående diskussion om ett kommunalt marknadsbolag. Här har de privata företagen visat svalt intresse för att stötta förslaget ekonomiskt och i nästa vecka väntas ett beslut om marknadsbolaget fattas.
– Oavsett om man kallar det marknadsbolag eller Vänliga Landskrona så är det en verksamhet som behövs, personligen ser jag gärna att Vänliga Landskrona får fortsätta eftersom vi nu är inne i en positiv trend.
Men ekonomin är ett bekymmer och idag jobbar vd Fredrik Jönsson halvtid på sin tjänst, något som Anneli Heiskanen vill ändra på.
– Fredrik behövs på heltid och jag hoppas att vi har ekonomi för att
förverkliga det efter nyår.

Landskrona kommun bidrar med 200 000 kronor årligen till Vänliga Landskrona, ett bidrag som av allt att döma kommer att delas ut även nästa år om inte det planerade marknadsbolaget blir verklighet.
Just nu pågår markarbete på gamla Åhlénstomten och här hoppas Anneli
Heiskanen att det snart börjar byggas lokaler för nya butiker.
– Det är mycket viktigt för hela stan och dessutom skulle det vara ett
riktigt lyft om vi fick en ny biograf med flera salonger i den gamla
stationsbyggnaden. Det finns så mycket att göra för att förbättra centrum, det handlar bara om att våga satsa,
avslutar Anneli Heiskanen medan hon förbereder kvällens spökafton.


Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser