Annons

Primadonna går igen på teatern

Det sägs att det spökar på teatern.
– Det kan ni ger er tusan på att det gör, säger teaterkonsulent Håkan Persson.
– Det har gått så lång att jag nästan inte bryr mig längre, säger han och berättar om den senaste incidenten.
– Härom veckan när jag larmat av teatern för att ställa i ordning för ett möte öppnade hissdörren sig, stod öppen en stund, stängdes åter för att därefter åka upp på andra våningen. Till saken här att jag var ensam i byggnaden. Jag vet inte vem det är som spökar men det kan ha att göra med att byggnaden ligger rakt över en gammal gravplats.

En annan gengångare som skådespelare säger sig ha sett och hört är den så kallade primadonnan. Ingen Direkten varit i kontakt med kan minnas hennes namn, vilket i sig är kusligt. En som hört primadonnan vid ett flertal tillfälle är Åsi Hildebrand som stått på scenen ett antal gånger, både som skådespelare och instruktör till teaterelever,
– Man brukar höra primadonnan uppe på loftgången när man repar, säger hon och berättar vad hon vet om spöket.
– Det var vid den absolut första premiären på Landskrona Teater. Föreställningen gick bra och det skulle firas som man gör efter en premiär. Festen ägde inte rum på teatern så den unga primadonnan tog en hästdroska. Något skrämde dock hästen så att den skenade. Följden blev att vagnen välte och primadonnan förolyckades. Sedan dess har hon gått igen på teatern, förklarar Hildebrand och berättar vidare.
– Hon hade den nedersta logen under scenen och det är där hon brukar gå igen för det mesta. Hon älskade vindruvor och det sägs att om man lägger fram druvor på bordet så är dom borta dagen efter. Primadonnan var också lite nervöst lagd. Detta visade hon genom att hon inte ville att det skulle vara stängt i logen. Därför brukade hon förr alltid öppna en av dörrarna som idag leder in från logen till ett tekniklager. Vi har dock varit tvungna att byta ut dörren mot en kraftigare för att det används som en branddörr och den klarar hon inte av att öppna.
Landskrona Direkt som siktar på stora journalistpriset går alltid vetenskapligt och oberoende till väga. En klase extra prima vindruvor värdiga en primadonna inhandlas.
Vid sceningången väntar Henrik “Hinke” Ekelund som först visar upp en skeptisk sida.
Det är bara humbug. Jag har jobbat här i 25 år och aldrig sett eller hört något spöke.
Vi blir dock insläppta och via en stentrappa visade till den aktuella logen. Vindruvorna placeras på ett bord och i samband med fotograferingen i logen, mjuknar Hinke en aning.
En del är mottagligare än andra för sådana här saker. Jag kan lova att om vindruvorna är borta när jag kommer tillbaka så ringer jag direkt.
Tyvärr kan vi inte meddela om druvorna försvunnit eller ej, då Hinke antagligen ännu inte kontrollerat logen.
Landskrona Direkt har inte försökt nå Hinke för en bekräftelse.

Annons
 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser