Annons

Ingen direktsänd BoIS-match i TV på lördag

Det blir ingen sändning via det så kallade Säsongskortet av matchen Örebro SK – Landskrona BoIS. I ett pressmeddelande skriver Canal + följande med anledning av att matchen inte visas;
– I Allsvenskans näst sista omgång blev det klart att AIK åker ur och att Örebro och Landskrona definitivt klarat sina kontrakt. Det innebär i sista omgången att matcherna Trelleborg – AIK och Örebro – Landskrona är betydelselösa för Europaspel, Royal League, medaljer och nedflyttning.

Det må så vara, anser många BoIS-supporters och känner sig lurade på lördagsunderhållningen.
Herregud, fattar dom inte att vi kan gå förbi HIF vid en vinst, säger en bestört supporter som ringer redaktionen för att höra hur det ligger till.
– Jag har köpt säsongskortet enkom för BoIS-matcher och nu kan jag inte se dom. Detta måste betraktas som lurendrejeri, fortsätter han.

Annons
 

Landskrona Direkt ringer upp Canalplus redaktionschef Mats Taxén.
Tyvärr, jag kan bara beklaga men vi har inte fler kanalplatser. Nu blev Trelleborg – AIK och Örebro – Landskrona betydelselösa för utgången av allsvenskan. Hade så inte varit fallet hade matcherna med Djurgården och Hammarby i stället lyfts bort. Vi hade samma problem i fjol. Då har det trots allt blivit lite bättre i år för nu har vi fem kanaler som kan visa fotboll direkt då hade vi bara fyra.

Detta är fortfarande en klen tröst till alla BoISfans som köpt Säsongskortet, eller hur?
– Det är inte vi som säljer Säsongskortet, förklarar Taxén och rekommenderar alla som känner sig lurade att kontakta sin leverantör, det vill säga UPC eller Comhem.

På Comhems presstjänst bekräftar Nils Djurklo att företaget säljer Säsongskortet men att det i alltid är Canalplussom avgör vilka matcher som ska visas. Djurklo beklagar att situationen kan uppkomma och ber om att få kontakta Mats Taxén på Canalplus innan han säger något mer. Efter en kort stund återkommer Djurklo som inte fått tag i redaktionschef Taxén.
Kan detta vänta tills imorgon, undrar Djurklo som inte känner till att Direkten är en nättidning som uppdateras efterhand som nyheterna når redaktionen.
På så vis, men får jag veta något mer så hör jag av mig imorgon. Det enda jag kan säga nu är att det aldrig sagts att alla allsvenska matcher ska visas via Säsongskortet, avslutar han.

Telefonen hinner precis hamna i klykan innan Daniel Oscarsson från supporterklubben Black & White ringer upp.
Detta är inte klokt. Jag har försökt ringa Canalplus och Comhem för min fars räkning och sen jag fick höra talas om detta men blir ständigt slussad fram och tillbaka. Han kan ju inte sätta sig på bussen och åka med. Han har köpt kortet för att kunna se BoIS matcher, säger Oscarsson och misstänker att det dessutom ändrats i texten som finns att läsa om Säsongskortet.
Så som dom beskriver det nu, så stod det inte tidigare, menar Oscarsson och tillägger med anledning av att vara biträdande bussansvarig för supporterklubben,
Nu måste vi förlänga anmälningstiden för folk som vill åka med bussarna till Örebro. Vi jobbar just nu intensivt och ser om vi kan skaka fram ytterligare en buss. ÖSK bjuder alla på fri entre och vi tar bara 100 kronor för resan upp så det är bara att hänga med upp istället, avslutar eldsjälen Oscarsson som själv aldrig haft några planer på att se matchen annat än på plats.

För ytterligare information om hur du reser med Black & White till Örebro, se föreningens hemsida, www.bois.nu.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser