Annons

Falcons vidare i DM

Det blev en klar “femetta” för innebandylaget Falcons då man mötte seriekonkurrenten Gårdarike på bortaplan.
Falcons gick in i tävlingen i DM:s andra omgång och fick åka till Vellinge sporthall. Det var på den arenan som laget fick sin största förlust förra säsongen, när Gårdarike vann med hela 9-3. Eftersom lagen möts igen i serien redan om tio dagar var det extra viktigt med en seger.

Och det började bra. I Falcons vassa förstafemma ersatte Niklas Dahlström Tobias Blixt som började på bänken. Dahlström tackade för förtroendet och sköt in 1-0 redan 3.35 efter en snygg upprullning där hela femman var inblandad.

Annons
 

Falcons hade högt bolltempo i den första perioden och utdelningen kom både i form av mål och utvisningar. 3-1 blev resultatet och även om spelkvalitén hos bortalaget sjönk något i andra kunde man utöka ledningen efter mål i powerplay av en inhoppande Blixt, snyggt framspelad av Peter Svensson.

I det här skedet av matchen höjde sig Gårdarike ett snäpp. Man skapade en del chanser och kunde ha gjort något mer mål. Men i tredje perioden tog orken slut. Falcons bytte in nya fräscha spelare och kunde relativt komfortabelt vinna perioden efter mål av inlånade junioren Magnus Jacobsen.

I nästa omgång möter Falcons division 4-laget Osby.

Matchfakta:
Gårdarike IBK – IBK Landskrona Falcons 1-5 (1-3, 0-1, 0-1)

Falcons: Niklas Dahlström, Peter Svensson, Rickard Jacobsen, Tobias Blixt, Magnus Jacobsen

Utvisningar Falcons: 2×2 min Gårdarike: 5×2 min

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser