Annons

Vem ska få Kulturstipendiet i år?

I slutet av november presenteras årligen vilka som erhållit Landskrona Kommuns kulturstipendium. I fjol delade Jonas Bergh, författare, Othman Karim, regissör och filmare samt Leif Mattsson trumpetare på stipendiet.
Kulturpriset delades första gången ut 1966. Sammanlagt har man uppmärksammat 110 stipendiater under åren. Nu har den allmäna nomineringstiden för Landskrona kommuns kulturstipendium 2004 gått ut och inkomna namnförslag till kommunen är till antalet endast nio, vilket kan jämföras med hela 39 förslag i fjol. Då förövrigt någon hade den goda smaken att nominera Landskrona Direkt, så är dock inte fallet i år utan listan ser ut som följer:

1. Berättarklubben (Sven Hansson, Åse Hildebrandt, Lars Sjöberg).
2. Gunhild Jesperson, Skribent och konstvetare.
3. Jenifer Malmqvist, Studerande vid filmskolan i Lódz, Polen.
4. Gunbjörg Nordgarden Studerande – Kulturhandledarutbildning.
5. Anna-Linn Persson Studerande – Internationella relationer, Aktiv Amnesty International.
6. Förening Kattkommando Syd
7. Mattias Svensson Musiker.
8. Lisa Wirén Tapetserare.
9. Raija Helena Öhrstedt -Konservator för orientaliska textilier.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser