Annons

Skånederby – BoIS melodi

Redan efter segern mot Malmö FF förra veckan stod det klart att BoIS skulle vinna Allskånskan. Igår utökade laget segermarginalen ytterligare då man
tog rejält kliv närmare ett nytt allsvensk kontrakt efter att ha spelat ut Trelleborg efter konstens alla regler. BoIS kunde vinna enkelt med 4-0.

I BoIS hade man hela veckan talat om att man inte fick underskatta motståndaren och det syntes direkt att så inte skulle bli fallet. Antti Okkonen och Felix Magro markerade genom ett par rejäla tacklingar direkt att det skulle vara dom som bestämde.
Trelleborg hade en och annan framstöt men när BoIS gjorde 1-0 genom Jones Kusi-Asare så syntes det att det skulle bli tungt för gästerna.
BoIS hade dock bestämt sig för att inte vara generösa utan man körde på för fullt. I slutet av andra halvlek gör Kusi-Asare sitt andra mål för dagen då han nickade in en perfekt slagen hörna av Kevin Amuneke.

Annons
 

I andra halvlekens trettonde minut får Trelleborgs Jens Sloth sin andra varning för dagen och visas ut och bara fyra minuter senare punkterar Kevin Amuneke tillställningen genom att göra 3-0 efter en vacker soloräd genom TFF:s försvarslinjer.
BoIS var nu inne i en riktigt bra period och ytterligare fyra minuter senare skulle Felix Magro skrivas in i statistiken som målgörare. Åter är det Kevin Amuneke som ligger bakom. Han slår en lång svepande boll in mot straffområdet som Felix elegant lobbnickar bakom en chanslös Richard Richardsson i TFF-målet.
BoIS fortsätter att hålla spelet väl uppe och ett flertal spelare är nära att öka på målskörden.
I ett håglöst Trelleborg var det bara Patrik Redo som försökte sig på men han var alldeles för ensam för att det skulle bära enda fram.

Detta betyder att BoIS nu har fyra vinster och en oavgjord match i följd. Dessutom har Jonas Sandqvist hållit nollan i nio halvlekar, ett faktum som han bryr sig mindre om.
– Det är inget som jag tänker så mycket på, i alla fall inte under matchen. Det viktigaste är att vi vinner. Nu har vi avgörandet i egna händer när vi åker upp till Örebro på lördag, säger han med ett ordentligt leende på läpparna.

Samtidigt som BoIS vann så slog Örgryte AIK klart med 3-0 och Sundsvall tog även de med sig tre poäng hem då de slog Kalmar FF med 1-0 på Fredriksskans. Detta innebär att BoIS nu ligger på en nionde plats. Skulle Djurgården vinna i kväll mot Sundsvall är BoIS fortsatta spel i allsvenskan räddat.
Oavsett vilket så tänker man ta tre poäng i Örebro på lördag,
– Vi kommer att göra allt för att vinna. När domaren väl blåser igång till spel så gör man allt för att vinna, säger backklippan Anders Friberg och fortsätter,
– Dessutom vill vi naturligtvis avsluta säsongen med en ny seger.
Och visst är det så. Om BoIS skulle vinna så har man gjort något av årets vändning. Efter Kevin Amunekes 2-1-reducering mot Sundsvall den 22 september så har det bara varit uppåt efter den svaga våren och sommaren.

En som är uppåt värre är Jones Kusi-Asare. Efter att ha missat en massa målchanser lossnade det äntligen för anfallaren,
Det var skönt. Men det viktigaste var att vi vann. Nu har vi en match kvar att sätta fokus på.

BoIS tränare Mats Jingblad håller med landskronasupportrarna om att det hade varit skönt att åka upp till Örebro och vara klara för allsvenskan nästa år,
– Jag hade hoppats på att vi skulle vara klara redan i dag men så blev det inte. Nu får vi se vad Djurgården kan göra i morgon.
Om matchen hade han inte så mycket att säga,
Jag är nöjd med att vi vinner med 4-0. Matchen såg ut som man kunde förvänta sig. TFF är med fram till vårt 2-0 mål men sedan rinner det iväg och när de får en man utvisad så har dom inte mycket att sätta emot och mer finns det inte att säga om matchen, avslutar Jingblad.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser