Annons

Ny storseger för Falcons

Spänningen i bortamatchen mot Förslöv tog i praktiken slut i den åttonde minuten, när Tobias Blixt dundrade in 0-2.

Efter 7.54 forcerade André Rosengren in en målvaktsretur till 0-1. Målet upprörde Förslövsmålvakten Daniel Arvidsson så till den milda grad att han kastade hjälmen och blev utvisad. 40 sekunder senare sköt alltså Tobias Blixt 0-2 på nyinsatte juniormålvakten Christoffer Eriksson.

Annons
 

2-0 är ingen säker ledning i innebandy, men Förslöv fick slita kopiöst i försvaret och visade trötthetstecken redan i mitten av första perioden. I den andra perioden höjdes tempot ytterligare och Rickard Jacobsen kunde göra två snygga mål som en följd av ett effektivt passningsspel.

I det läget av matchen var Förslövsspelarna helt slutkörda. Skottstatistiken 2-18 efter två perioder talade sitt tydliga språk. Det mesta tydde på att hemmalaget skulle rasa ihop totalt i den sista perioden.

Men så blev det inte. Förslöv hittade nya krafter och skapade en hel del chanser i matchens sista tredjedel. Falcons kunde visserligen gå ifrån till 0-7 innan Förslöv fick sitt enda mål i slutminuterna i ett powerplay.

I matchen noterades förstaårssenioren Daniel Olsson för sitt första mål i a-lagströjan. Olsson som ligger i lumpen i Revingehed har deltagit endast sporadiskt den här säsongen. Han är en teknisk avslutare som Falconspubliken säkert kommer att få se mer av i framtiden!

– Ja, vinner inte Landskrona serien med det här laget, så vete tusan vilka som ska göra det. Vi var aldrig nära. De spelade en fantastisk innebandy och hade 7-0 innan vi fick in en reduceringsboll i den sista perioden, sa Förslövs lagledare Bengt Carlsson.

Matchfakta:
Förslövs IF – IBK Landskrona Falcons 1-7 (0-2, 0-2, 1-3)

Förslöv: Magnus Björsing
Falcons: Rickard Jacobsen 3, André Rosengren, Michael Henriksson, Tobias Blixt, Daniel Olsson

Utvisningar Falcons: 3×2 min Förslöv: 2×2 min

© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser