Annons

Låt kommunalråden träna på datorspel, anser MUF-ordföranden

Kommunledningens markköp för 95 miljoner kronor från Svalöf Weibull splittrar moderaterna i Landskrona. Ordföranden för Moderaterna i Landskrona Jan Nimmermark deklarerade i kommunstyrelsen att han var för förslaget. Detsamma gjorde därefter också partiets oppositionsråd Tutti Johansson Falk. En ståndpunkt som upprör bland andra den tidigare ordföranden Cecilia Brorsson samt den nuvarande ordföranden för Moderata Ungdomsförbundet (MUF) i Landskrona, Marko Huttunen.
Den senare tänker tillsammans med ungdomar från MUF genomföra en demonstration i samband med att kommunfullmäktiges ledamöter anländer till Rådhuset ikväll. Tanken är att ungmoderaterna ska överräcka datorspelet Sim City till kommunalråden.
Att bygga och utveckla städer är just det man gör i datorspelet Sim
City. Därför vill vi från Moderata Ungdomsförbundet i Landskrona överräcka datorspelet till kommunalråden. Då får de en möjlighet att öva sig inför stadsutvecklingen. Övning ger färdighet,
menar MUF Landskrona i ett pressmeddelande.

– I datorspelet Sim Citys värld går konstruktion och katastrof ofta hand i hand. Frågan är om kommunalråden har vad som krävs för att lyckas bygga en attraktiv stad, hålla invånarna nöjda och undvika att hamna i konkurs, undrar Marko Huttunen.
– Kommunalråden har möjligheten att slösa 95 miljoner hur de vill i datorspelet. Vår förhoppning är att kommunalråden fastnar för spelet och ägnar all arbetstid åt spelandet. Då kanske de inte hinner slösa bort Landskronabornas pengar. För de 95 miljonerna som är avsedda för markköpet hade kunnat användas på annat sätt. Till exempel sänka skatten, avslutar Huttunen
.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser