Annons

Man nära brinna inne i natt

I natt brann det åter i Kopparhögarnas koloniområde och denna gång kunde det slutat mycket illa. Inne i stugan befann sig en man som inte kunde ta sig ut samt en hund. Brandkåren kom dock snabbt på plats och kunde rädda mannen och hunden genom ett fönster.
– När vi kom dit hörde vi hunden inne i stugan. Vi slog då in ett fönster och kunde ta oss in. Mannen och hunden kunde sedan tas ut via dörren, säger brandmästare Paavo Frick.

Brandkår och polis misstänker att branden var anlagd,
– Vi har hittat en flaska med brandfarlig vätska vid brandplatsen och misstänker därför att någon tänt på med vilje, hälsar Benita Nilsson på polisens informationsavdelning.

Annons
 

Det har varit ett stort antal bränder i koloniområdet den senaste tiden,
– Det stämmer. Hur många det är exakt kan jag inte gå in på men klart är att när man inspekterar området så oroas man av brandriskerna. Där finns många stugor med elektricitet som är mycket bristfälligt installerat och det är naturligtvis mycket brandfarligt. Dessuomt är faran för liv mycket stor eftersom det är små stugor i trä. Mannen igår hade änglavakt. Ett par minuter till och han hade varit chanslös, avslutar brandmästare Frick.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser