Annons

Jörgen Pettersson missar matchen mot Malmö FF

Det brukar bli täta och jämna matcher när Malmö FF och BoIS spelar. Samtliga möten under 2000-talet har slutat med uddamålsvinst åt ettdera laget, bortsett från matchen på Malmö Stadion i fjol som slutade 2-2. Tre vinster vardera har det blivit och de landskronitiska derbyhjältarna har varit Danijel Milovanovic (0-1 Malmö Stadion 2000),
Jones Kusi-Asare (1-0 IP 2003) och Kusi-Asare och Johan Andersson i årets vårmöte på IP 2-1.
– Jag tror inte på en tillknäppt tillställning imorgon. Det brukar inte höstmatcherna vara, säger BoIS tränare Mats Jingblad efter dagens rekordkorta träningspass. Lite drygt 40 minuter avverkade BoISarna i regnet och kylan på en av träningsplanerna vid IP.

Jingblad tror på en tuff tillställning med mycket derbykaraktär.
– Det handlar om oerhört viktiga poäng för båda lagen. Prestige, men kanske framför allt existens. Killarna är väl medvetna om sin uppgift. Den största pressen ligger dock på Malmö. Nu vet vi inte hur det går i eftermiddagens matcher men MFF måste nog vinna för att behålla ledningen i allsvenskan. Vi har en stor fördel av att slå ur underläge. Att sen spela inför fullsatta läktare tror jag inte missgynnar oss, spekulerar Jingblad som dock tvingas avstå två av sina starkaste kort.

Annons
 

Jörgen Pettersson finns inte med i den trupp som reser till Malmö imorgon. Idag joggade han lite lätt runt planen och deltog inte i några av övningarna. Pettersson som skadade sig på träning dagen innan b-lagsmatchen mot Halmstad har sedan dess också hunnit med att bli förkyld.
– Knappt ett träningspass av de tio senaste har det blivit, förklarar Jingblad som även riskerar att Johan Andersson missar matchen. Andersson som i veckan spelat två U21-matcher var åter i träning med BoIS i fredags och såg då riktigt het ut men fanns inte med på dagens träning.
– Johan har varit dålig i natt och känner sig hängig. Han har ingen feber men troligtvis låter vi honom vila i morgon. Han finns med i truppen men jag garderar upp med Måns Sörensson, klargör Jingblad och som därmed tar med en 18(!)-mannatrupp till matchen.

Landskrona Direkt tippar att Jingblad ställer upp med följande startelva.
Jonas Sandqvist – Audun Helgason, Johnny Lundberg, Henrik Nilsson, Anders Friberg –
Jonas Olsson, Antti Okkonen, Feliciano Magro – Kevin Amuneke, Mattias Eklund – Jones Kusi-Asare.

Detta skulle innebära att den tidigare derbyhjälten Jones Kusi-Asare ensam får inta en topposition men där Amuneke och Eklund kan komma med fart och djupledslöpningar. På bänken återfinns förhoppningsvis en pigg Johan Andersson tillsammans med Mats Svensson, Gabriel Ucar, Hasan Cetinkaya och Mikael Rynell

Skulle Johans förkylning hindra honom får Måns Sörensson ta steget in på bänken. Med i truppen finns också Andrew Kelly som efter förnyat arbetstillstånd åter är tillgänglig.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser