Annons

Ingen butik i centrum vill ansvara för postpaket

Posten har inte lyckats hitta någon lämplig butik för utdelning av paket i centrum. Nu resulterar detta i att 4 350 hushåll får hämta sina
försändelser ute på IN köpcentra.
– Vi har ansträngt oss för att hitta en butik i centrum , men alla vi
funnit lämpliga har tackat nej,
förklarar områdeschef Kjell Åke Samuelsson. Beslutet innebär att större delen av postens privatkunder nu är hänvisade till utlämningsställen i kommunens ytterkant.

På postkontoret kommer endast 850 privathushåll samt företagen att kunna hämta sina försändelser efter den 15 november.
– Det är helt oacceptabelt, i centrum bor många äldre som har svårt att ta sig till IN, dessutom finns det ingen bussförbindelse dit, förklarar ett upprört kommunalråd, Marita Larsson som kommer att ta upp nya förhandlingar med posten om paketutlämningen i centrum.
– Vi måste försöka hitta en lösning, det här känns inte bra, menar hon och oppositionsrådet Tutti Johansson Falk blir förvånad när hon får höra talas om flytten.
– Så får man inte bedriva en serviceverksamheten, posten är ett statligt företag som skall serva invånarna och då gör man inte så här.

Annons
 

Det var 2001 som posten började lämna ut paketutlämning till olika butiker. I de centrala delarna var det två butiker som blev nya brev- och paketpartners, som det officiellt heter, Tempo på Eriksgatan och Hemköp i Åhlénsfastigheten.
Tempo gick snabbt i konkurs, två gånger om dessutom, och som bekant brann Åhléns ner till grunden för snart två år sedan.
– Sedan dess har vi själv ansvarat för paketutlämningen, men våra resurser räcker helt enkelt inte till och efter att ha funderat och ritat på massor av kartor är det här den bästa lösning vi kan tänka oss, berättar Raija Oldani, postcenterchef som hoppas att kunderna också skall ha förståelse för den uppkomna situationen.

För Landskronas vidkommande innebär det att det finns tre butiker med brev- och paketservice, med det gemensamt att de samtliga ligger utanför centrum. Måleributiken på Västra Fäladen, Kvantum vid stationen och om en månad även Hemköp på IN köpcentra. 850 hushåll från Exan och in mot Artillerigatan kommer Posten själv att serva.

Vad gäller den senare så tillkommer problemet med att det saknas en busslinje och dessutom är Österleden kraftigt trafikerat.
– När det gäller busstrafiken så behöver man gå omkring 300 meter från närmsta busstation och det bedömer vi som rimligt, menar Kjell Åke Samuelsson.
Posten har även varit i kontakt med såväl Vänliga Landskrona som PRO för att diskutera frågan. Men man har inte lyckats hitta något samarbetspartner. Något som säger en del om situationen vad gäller butiksnäringen i de centrala delarna av Landskrona.
– Det är kanske inte vår sak att kommentera, men visst har det varit
besvärligt. Nu får vi se hur kunderna reagerar på det här, förhoppningsvis blir det bra,
avslutar Kjell Åke Samuelsson och Raija Oldani nickar instämmande.

Fakta
Posten har funnits i mer än 360 år och är sedan 1994 ett aktiebolag och
1998 infördes ett nytt distributionsnät för paket.
I Landskrona började man 2001 att samarbeta med olika butiker om paketutlämning. Idag lämnas paket och brev ut i Måleributiken, Kvantum, på Posten och efter den 15 november också på Hemköp.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser