Annons

Plastikkirurgi flyttar in på Strandpaviljongen

En överenskommelse har träffats mellan Citadellkliniken och kommunen angående förhyrning av delar av Strandpaviljongen för plastikkirurgisk verksamhet. Under minst 10 år kommer det att utföras skönhetsoperationer i den före detta nöjeslokalen.
Plastikkirurgifirman Citadellkliniken kommer att flytta in i lokalerna vid årskiftet 2005-2006 vilket betyder att kommunen kommer att renovera lokalen under hela 2005.
De 11,2 miljonerna som ombyggnaden kommer att kosta ligger inom nästa års budget och vi räknar med att kommunfullmäktige klubbar genom förslaget eftersom de råder politisk enighet om att det är ett bra avtal vi fått till stånd, säger kommundirektör Leif Borg på en presskonferens direkt efter att papperna är påskrivna.

– Det är ett bra avtal som täcker alla kostnader. Sen får man tycka vad man vill om skönhetsoperationer, säger kommunalrådet Tutti Johansson-Falk (m) och Marita Larsson (s) håller med,
– Det viktigaste är att Strand åter tas i bruk och inte står tomt.
Folkpartiet tycker dock att det är fel att använda Strand till skönhetsoperationer,
– Landskrona behöver en ordentlig lokal för stora arrangemang. Folkets
Hus, som knappast kan sägas ha några unika kvalitéer, är idag det enda alternativet. Strandpaviljonen ter sig betydligt attraktivare. Vi vill dock med kraft understryka att detta inte är någon kritik mot
Citadellklinikens verksamhet i Landskrona, men Strand behövs för annan verksamhet,
skriver man i ett mail till redaktionen.

Annons
 

De två som ska ta över Strand är Citadellklinikens ägare Peter Cosmo och Johan Nordquist som idag bedriver sin verksamhet på lasarettsområdet.
– I bottenvåninen kommer vi att ha fyra operatinssalar och på våningen ovanför byggs rum för 20 patienter. Vi räknar med att kunna dubbla vår omsättning. Idag utför vi cirka 25 operationer i veckan vilket gör att vi tar emot cirka 1000 patienter. Vi har 10 deltidsanställda och två läkare och räknar med att dubbla det i framtiden, säger Peter Cosmo och hans kollega Johan Nordquist förklarar flytten,
– Vi får helt enkelt inte plats där vi finns idag. Skönhetskirurgin har ökat explosionsartat och vi hade planer på att köpa de befintliga lokalerna på lasarettsområdet men när detta alternativet dök upp ansåg vi det vara det mest attraktiva.

Fem krögare har funnits med i diskussionerna om ett övertagande av Strand men i augusti ansåg man från kommunen att loppet var kört och man började då att titta på andra alternativ.
Nu kommer det dock att finnas en del matnyttigt i lokalerna även i framtiden,
– Nu vet vi vad som kommer att finnas i största delen av lokalen. Nu kan arbetet börja med att hitta intressenter för den del som ligger norrut tillsammans med uteserveringen. Vi kommer att försöka hitta någon som vill och kan driva restaurangverksamhet och förhoppningen är att det löser sig snabbt, avslutar kommundirektör Borg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser